Slider

Novák pod olympijskými kruhy

Volný čas | Červen 2021

Na Novák Festu si děti vyzkoušejí nejrůznější pohybové aktivity. Foto: Luboš Toman

 Minulý rok si Novák Fest dal nedobrovolnou pauzu, nebo spíše byl postaven do ofsajdu. Nyní je zpět a všichni věří, že v neděli 20. června opět pobaví a rozhýbe stovky dětí a rodin. Letošní téma Novák Festu zní Příbram pod pěti kruhy. Bude se sportovat a jako odměnu za výkony si děti odnesou medaile. Ve znamení sportu, a také kultury se však ponese celý víkend 18. až 20. června.

Program předposledního červnového víkendu na Nováku startuje už v pátek 18. června v 17.00, kdy se uskuteční Vítání slunovratu. Oslavy slunovratů jsou nedílnou součástí naší minulosti. Letní slunovrat je spojen s oslavou Slunce, kdy jeho síla vrcholí a nastává astronomické léto. K tomuto dni se pojí mnoho tradic, zvyků a v žádné kultuře, kde se Slunovrat slaví, nechybí oheň. Na Nováku bude připravena živá hudba, lektorka jógy, se kterou si můžete zacvičit, dále bude možnost vedené meditace a na děti čeká animační program. Těšit se můžete také na bubenickou show. Na závěr se po žhavých uhlících projde ohňochodec. Dále se můžete těšit na Viju Viju, Čajovnu na Zemi, Canaturu nebo Rayie Shisha session.

V ten samý den budou od Junior klubu slyšet fanoušci, kteří u velkoplošné obrazovky poženou k výhře naše fotbalisty v utkání s Chorvatskem.

V sobotu pak v letním kině „zaparkuje“ kapela Traktor, která potěší hlavě pravé rockery. Celý víkend završí nedělní Novák Fest.

Všechny akce se budou konat za přísných hygienických opatření a budou respektovat vládní nařízení. Organizátoři počítají s možným omezením kapacity, sektory a kontrolou pomocí testů.

 

Novák Fest vás připraví na Tokio

Sportovní část víkendu, tedy Novák Fest, bude více než bohatá. V areálu návštěvníci najdou a budou moci vyzkoušet drtivou většinu sportů, které se jen o několik týdnů později objeví na tokijské olympiádě. Taháků bude několik a každý si přijde na své. Na pískovém hřišti pod hrází využijeme fotbalové branky a bude se střílet a dávat branky. Na stejném místě napneme síť pro ty, kteří chtějí vyzkoušet volejbal. Po testu míčových sportů mohou děti prověřit svou odvahu a dovednosti na horolezecké stěně. 

Parkoviště pod minigolfem ovládnou místo aut florbalisté, milovníci parkuru a také nejmenší fanoušci cyklistiky, kteří si vyzkoušejí pumptrack. Otevřen bude i minigolf. Pokud odtud půjdeme do středu areálu, potkáme softbalisty nebo „vrhače“ freesbie. U letního kina zakotví bojové sporty – karate, MMA a judo. Jejich sousedy pak budou američtí fotbalisté, házenkáři a basketbalisté nebo gymnasté ze Sokola. Skatepark bude samozřejmě patřit skejťákům, kteří zde předvedou velké parády a také budou učit nejmenší. 

Přemýšlíte, zda se na akci objeví lukostřelba, atletika, kanoistika, vzpírání, triatlon a další sporty? Odpověď je jasná: Ano. Svoji účast předběžně potvrdilo také několik sportovních osobností, které dětem ukážou, jak správně házet, skákat nebo odpalovat. 

Food trucky i fruit bike

Novák Fest bude svými hlasivkami „řídit“ oblíbený sporťák a moderátor Marcel Forejt. Na několika místech na Nováku budou stánky s občerstvením a také food trucky. Za zmínku stojí i fruit bike – zajímavá disciplína, na které si můžete vyšlapat svůj fresh. 

A jak to je s těmi medailemi? Při vstupu děti dostanou karty, na které budou zapisovány úspěšně zvládnuté disciplíny, a v závěru si na pódiu převezmou svou „olympijskou“ medaili. 

Městské kulturní centrum

Příbram bude fandit hokeji a fotbalu

Sportovní fanoušky čekají dva sportovní vrcholy sezony. Blíží se mistrovství světa v ledním hokeji a evropský šampionát ve fotbale. Oba sportovní svátky budou také za účasti českých reprezentantů. Pro obyvatele Příbrami bude přichystána fanzóna u Junior klubu s velkoplošnou (7 × 4 m) obrazovkou. V plánu je promítání utkání v základní skupině a v případě postupu také bojů o umístění. Připraveno je sezení pro návštěvníky, doprovodný program a občerstvení. V případě postupu našich hokejistů budeme aktualizovat program a vysílací dny. Akce se uskuteční, pokud to dovolí aktuální protiepidemická opatření, případně může být počet návštěvníků omezen.

Aktuální informace z 14. 5. 2021: Promítání hokeje bude v Letním kině Příbram.

Promítání – hokej:
24. 5. (19.15): ČR vs Bělorusko
27. 5. (19.15): Švédsko vs ČR
29. 5. (11.15): ČR vs Velká Británie
31. 5. (15.15): ČR vs Dánsko
1. 6. (15.15): Slovensko vs ČR 

Promítání – fotbal:
14. 6. (15.00): Skotsko vs ČR
18. 6. (18.00): ČR vs Chorvatsko
22. 6. (21.00): ČR vs Anglie

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne