Slider

Nemocnice zahájila rekonstrukci za 370 milionů korun

Krátce | Listopad 2021

Takto bude vypadat nový pavilon v příbramské nemocnici (vizualizace).

V příbramské nemocnici byla ve středu 6. října slavnostně zahájena rekonstrukce pavilonu D2 a navazujícího pavilonu N. Pavilon N, ve kterém sídlila dětská JIP a ambulance dětských lékařů, bude v následujících týdnech zcela zbourán a na jeho místě vyroste nová a větší budova včetně komunikační vertikály.

„Je to pro naši nemocnici téměř finále a možná nejtěžší úsek, protože zasahuje největší část nemocnice. Máme vysoutěženou stavební firmu, která nám zatím ve všem vychází vstříc, a navíc nabídla velmi sympatickou cenu za realizaci. Doufám, že se za tři roky potkáme znovu a budeme střihat pásku,“ řekl před poťukáním na základní kámen ředitel nemocnice Stanislav Holobrada.

Po kolaudaci nově vystavěné budovy N projde kompletní rekonstrukcí i křídlo D2, kde dnes sídlí operační obory jako například urologie, chirurgie či ortopedie. Celá akce by měla stát přibližně 370 milionů korun bez DPH. Prvních bouracích prací se symbolicky zhostili ředitel nemocnice Stanislav Holobrada a příbramský starosta Jan Konvalinka.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne