Slider

Nemocnice má novou ombudsmanku

Život v Příbrami | Září 2023

S nemocniční ombudsmankou je možné se osobně setkat každé pondělí od 9.00 do 11.00 a od 13.00 do 15.00. Foto: Nemocnice Příbram

Od prvního srpnového dne je v Oblastní nemocnici v Příbrami obsazena pozice nemocničního ombudsmana, respektive ombudsmanky. Funkci zastává Petra Vavrošová, osobní konzultace jsou možné každé pondělí v přízemí budovy ředitelství.

 

Na ombudsmanku se mohou pacienti obracet kdykoliv mají pocit, že jejich práva byla zkrácena, že se v souvislosti s jejich léčením vyskytl nějaký problém a také v případě, že nefunguje komunikace mezi nimi a zdravotníky. „Stejně tak se na mě mohou obracet i zaměstnanci Oblastní nemocnice Příbram, pokud potřebují řešit nějakou obtížnou situaci se svými kolegy nebo pokud i oni budou potřebovat pomoci s komunikací s pacienty a jejich blízkými,“ informovala Petra Vavrošová, která v minulosti působila mj. jako nemocniční právnička. 

S nemocniční ombudsmankou je možné se osobně setkat každé pondělí od 9.00 do 11.00 a od 13.00 do 15.00. K zastižení bude také na telefonu nebo e-mailové adrese ombudsman@onp.cz. Ombudsmanka je vázána mlčenlivostí, stejně jako jiný zdravotnický personál. 

red

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne