Slider

Největší letošní rekonstrukce ve škole se chýlí k závěru

Školství | Říjen 2020

Foto: Mikoláš Břeň

Základní škola v ulici Školní přebírá v těchto dnech kompletně zrenovované toalety pro žáky prvního i druhého stupně. Modernizace přišla na téměř devět milionů korun.

 

V průběhu prázdnin započala v pavilonech prvního a druhého Základní školy Školní rozsáhlá rekonstrukce žákovských toalet. Vzhledem k náročnosti akce práce v pavilonech prvního stupně pokračovaly i během září.  

Příbramský místostarosta Martin Buršík informoval: „Rekonstrukce byla zahájena v polovině července 2020, práce pokračovaly v souladu s harmonogramem, do konce září by mělo být vše hotovo a dílo předáno.“ Nejdříve byla dokončena rekonstrukce pavilonu druhého stupně a následně pokračovala práci i v části pro první stupeň. Podle toho, jak byly práce završeny, bylo postupně uvolňováno více zrekonstruovaných sociálních zařízení.  

Díky tomu, že škola disponuje velkým množstvím prostor, byla výuka zajištěna standardně a jen s minimálním omezením. „Vyučování tříd prvního stupně probíhalo v prostorách školních družin a v odborných učebnách druhého stupně,“ řekla ředitelka školy Klára Karlíková. Třídy nemusely být spojovány a jediné omezení tak představovala hygienická opatření proti šíření onemocnění covid-19. „Vzhledem k tomu, že ZŠ Školní je škola pavilonového typu, byla i v době provizoria koncentrace dětí v jedné budově nižší, než je tomu ve školách, které disponují pouze jednou budovou,“ dodala Klára Karlíková.  

Rekonstrukce sociálních zařízení pro dívky a chlapce v ZŠ Školní byla největší letošní rekonstrukcí ve školách. Modernizace včetně oprav rozvodů vody, kanalizace a elektřiny stála 8,9 milionu korun bez DPH.  

sdb 

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne