Slider

Nejlepší příbramskou odchovankyní je Andrea Kossányiová

Život v Příbrami | Červen 2022

Andrea Kossányiová na galavečeru Sportovce Středočeského kraje. Foto: ČUS Příbram

V úterý 17. května 2022 byla slavnostně vyhlášena anketa Sportovec Středočeského kraje za rok 2021. Nejlepší sportovci, kolektivy a trenéři převzali ocenění na galavečeru konaném ve Společenském domě v Neratovicích.

V kategorii Nejlepší odchovanec zvítězila sportovkyně původem z Příbrami, kapitánka české volejbalové reprezentace Andrea Kossányiová. Odchovankyně TJ Baník Příbram se může pyšnit celkem 11 lety strávenými v reprezentačním výběru a ziskem tří titulů v tuzemské nejvyšší soutěži. 

Druhé místo ve stejné kategorii obsadil další příbramský rodák, člen fotbalové reprezentace a hráč italského celku Hellas Verona FC Antonín Barák. V kategorii Největší sportovní talent získal celkově 7. místo neobvykle všestranný sportovec David Eliáš. Medaile v uplynulém roce pravidelně sbíral v triatlonu, biatlonu a běhu na lyžích. 

Probojovat se k vítězství v hlavní kategorii už bylo značně náročnější. Na prvních příčkách se totiž umístili účastníci olympiády v Tokiu. I tak ale stojí za zmínku příbramské úspěchy. Mezi nejcennější patří titul mistra republiky v MMA a 2. místo na World Cup WAKO, které získal Jan Mašek, nebo 5. místo na Mistrovství Evropy v aquatlonu, jenž vybojoval Tomáš Zikmund.

 

Tři otázky pro Andreu Kossányiovou

 

Jak jste si užila galavečer vyhlášení Sportovce Středočeského kraje?

Vyhlášení sportovce jsem si moc užila, musím říct, že organizace i doprovodný program byl super, vůbec jsem se nenudila. Celkově mě překvapilo, kolik lidi zde bylo a jaká byla ve Společenském domě v Neratovicích fajnová atmosféra.

 

Co pro vás ocenění v takto nabité konkurenci znamená?

Ocenění pro nejlepšího odchovance Středočeského kraje je pro mě moc veliký úspěch. Jsem moc ráda, že jsem se této akce mohla zúčastnit osobně a ještě k tomu při takto velké konkurenci zvítězit. Je to pro mě velká čest a vážím si toho.

 

Jaké máte v plánu další sportovní kroky?

Mé další kroky ještě nevím, rozhoduji se, jak dál, a co pro mě bude nejlepší. Do konce května jsem stále hráčkou Volley Wrocław. Pak se uvidí, nabídky jsou a není jich málo. Ještě uvidíme, kde budu příští rok hrát.

Okresní sdružení ČUS Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne