Slider

Na zaměstnance obchodu namířil pistoli

Bezpečná Příbram | Leden 2020

Krádeže ve výši 150 000 korun, ale také ohrožování střelnou zbraní má na svědomí dvaatřicetiletý pachatel, kterého obvinila příbramská policie. Čelí celkem šesti obviněním ze spáchání trestného činu.

Příbramská policie zadržela pachatele, který několik měsíců ztrpčoval život některým provozovatelům příbramských obchodů. „Velmi rád chodil do prodejen, platit za zboží se mu však nechtělo. Za necelé tři měsíce stihl dvaatřicetiletý muž krást v deseti příbramských a jednom dobříšském obchodě nejméně devatenáctkrát a způsobit škodu ve výši téměř 150 000 korun,“ informovala mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Na konci listopadu ho její kolegové obvinili z celkem šesti trestných činů. K pestrému rejstříku „aktivit“ zadrženého patří například obvinění z krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, poškození cizí věci, z nebezpečného vyhrožování, výtržnictví a vydírání.

Během pár měsíců měl pachatel ukrást 300 čokolád, 16 dětských stavebnic, desítky zubních past, krémů, pochutin, ale odnesl také parfémy, ústní vody, alkohol nebo v jednom případě peněženku. Většinou si věci schovával pod oblečení nebo do batohu. „V jednom obchodě se rovnou obul do nových bot a staré strčil do krabice, jinde se ve zkušební kabině oblékl do trička a sportovní soupravy. Personál následně prodejnu uzamkl, dotyčný ale neváhal vytáhnout plynovou pistoli s tím, že je klidně zastřelí. Pak vypáčil uzavřené vstupní dveře, které poničil, a z místa utekl. Také v jiných krámech vyhrožoval pracovníkům ostrahy újmou na zdraví či usmrcením, v jednom případě s nožem v ruce,“ popsala počínání zloděje policejní mluvčí. Do jednoho ze zaměstnanců údajně strčil tak, že se muž zranil a musel vyhledat lékařské ošetření, po jiném hodil láhev s pitím.

V případě odsouzení hrozí pachateli dva až osm let pobytu ve vězení.

sdb

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne