Slider

Na Vysokou za hudbou, poezií nebo čerty

Kultura | Prosinec 2023

Do sklepa Památníku se nastěhovali čerti. Ale nemusíte se bát, jedná se o výstavu zobrazující čerty v pohádkách, na divadle a opeře

Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbrami má pro nadcházející týdny připraveno hned několik zajímavých programových bodů.

 

Předvánoční část si můžete zpříjemnit adventními koncerty nazvanými Vánoční písně zlidovělé a populární. Tu pravou vánoční náladu 9. prosince vykouzlí klavírista Petr Ožana a zpěvačka Svitlana Reichelová. 

Jak to bylo u Dvořáků… To je název veselého vzpomínání na hospodské koncertování Antonína Dvořáka a jeho otce Františka Dvořáka v sále hostince U Cempírka, které dodá představení tu pravou atmosféru. Akce se koná 16. prosince. 

O čtyři dny později zve Památník Antonína Dvořáka na Adventní rozjímání – večer s hudbou a poezií. Čeká nás program sestavený z děl českých a světových klasiků, které tradičně slýcháme v předvánočním čase. Nebudou chybět ani vánoční písně a koledy. To vše bude vyšperkováno texty s vánoční tematikou, básněmi, říkadly či prózou v jedinečném hlasovém podání Valérie Zawadské. 

Do sklepa Památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbrami se také nastěhovali čerti. Ale nemusíte se bát, jedná se o výstavu zobrazující čerty v pohádkách, na divadle a opeře. Kromě pekelných dramat uvidíte čerty z Divadla na Vinohradech nebo Národního baletu, ďábelské scény a loutky, a také můžete navštívit čertovskou šatnu. Nebudou chybět ani pohádky příbramského rodáka Jana Drdy a samozřejmě i hudba ze slavné Dvořákovy opery Čert a Káča. Výstava je otevřena do 7. dubna 2024. 

Kristýna Maryšková
Památník Antonína Dvořáka

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne