Slider

Na TGM se představí regionální „zušky“

Školství | Květen 2022

Z posledního SchoolStocku na náměstí T. G. Masaryka v Příbrami. Foto: ZUŠ Příbram I

Základní umělecké školy na Příbramsku se připojují k jednodennímu happeningu ZUŠ Open a koncem května vystoupí na náměstí T. G. Masaryka v Příbrami.

 

ZUŠ na náměstí T. G. Masaryka 155 chystá pro příznivce hudby a open-air festivalů přehlídku souborů a kapel základních uměleckých škol příbramského regionu – SchoolStock 2022 – ZUŠ Open. Koná se ve čtvrtek 26. května od 15.00 do 21.00 na náměstí T. G. Masaryka v Příbrami.  

Uslyšíte barevnou škálu hudebních stylů odrážejících se v rozmanitých skladbách a písních, a to v podání žáků ZUŠ Březnice, ZUŠ Dobříš, ZUŠ Příbram I, nám. T. G. Masaryka, ZUŠ Antonína Dvořáka Příbram, ZUŠ J. J. Ryby Rožmitál pod Třemšínem, ZUŠ Sedlec Prčice a ZUŠ Sedlčany.  

Přehlídka tvoří součást celostátního happeningu „zušek“ ve veřejném prostoru, který se nazývá ZUŠ Open. Záměrem je upozornit na systém uměleckého vzdělávání v České republice. Do akce se zapojí přes 350 základních uměleckých škol. Akci ZUŠ Open pořádá Nadační fond Magdaleny Kožené ve spolupráci s Asociací ZUŠ, podporují ji Česká televize a Český rozhlas. Podrobnosti jsou na webech zuspribram.cz a zusopen.cz. 

Petra Havlíková, ZUŠ Příbram I (nám. T. G. Masaryka 155)

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne