Slider

Na svatého Martina na Novák na vína

Život v Příbrami | Listopad 2023

Přijďte si užít báječný den. Foto: SZM

Dne 11. 11. od 11.11 se v areálu Nový rybník koná třetí ročník akce Svatomartinská vína na Nováku s vinným koštem, husími specialitami a živou hudbou. 

 

Sportovní zařízení města Příbram pořádají třetí ročník akce Svatomartinská vína na Nováku. Akce láká na prodej lahvových vín, košt Svatomartinských a mladých vín či na husí speciality. 

Program tradičně započne v 11 hodin a 11 minut. Představí se jednotliví vinaři – Vinařství Žůrek, Vinařství Krist, Vinařství Štěpánek, Vinařství Sing Wine, Vinařství Rauš a Vinařství Zapletal. Sezam bistro připraví nabídku specialit jako husí stehno s variací zelí a knedlíků, kachní prso na salátku z čočky beluga, burger s trhaným kachním masem a chybět nebudou svatomartinské rohlíčky. Pokrmy si bude možné vychutnávat ve vyhřívaném stanu, který bude umístěn na terase u bistra. Rezervace menu je možná předem na tel. 601 126 949. 

Od 14.00 vinaři pohovoří o letošní úrodě vína a poté bude následovat hudební program. Celým odpolednem nás bude provázet Dana Jará hrou na harmoniku a Václav Mareš na bicí. Od 15.15 vystoupí příbramská skupina Roofers, která bude hrát do 17.00. 

Poté se pozornost přesune na kamenné pódium, kde se od 17.00 budou promítat pohádky a kam kolem 18.00 dorazí lampionový průvod pořádaný Spolkem Prokop v rámci akce Putování se světýlky za sv. Martinem. Předpokládaný konec akce je ve večerních hodinách podle nálady návštěvníků. 

Vstup na košt činí 50 korun za osobu a vratná záloha 150 korun na pohárek. Zakoupená vstupenka bude slosovatelná. Výhrou bude poukázka do privátní sauny na Novém rybníku, a to pro dvě osoby na dvě hodiny včetně lahve vína. 

Kateřina Jahelková
Sportovní zařízení města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne