Slider

Na sídlišti už funguje nová železniční zastávka

Život v Příbrami | Listopad 2020

Nová vlaková zastávka Příbram sídliště

O železniční zastávce na sídlišti se hovořilo již v době, kdy se sídliště budovalo. Po desítkách let tak v Příbrami začíná sloužit nová železniční zastávka nazvaná Příbram sídliště.

 

Ve čtvrtek 1. října byla uvedena do provozu nová vlaková zastávka Příbram sídliště. Zastávka leží na železniční trati č. 200 a je obsluhována vlakovou linkou S60, která je vedena v trase Beroun – Příbram – Březnice – Blatná. Zastávka je přístupná od ulice Školní (průchod podél areálu Hasičského záchranného sboru) nebo ve směru od Fialky (nástupiště začíná u železničního přejezdu nad Junior klubem). 

Linka S60 je provozována v základním intervalu 120 minut, ve špičce pak vlak jede každou hodinu. Zastávka se nachází v těsné blízkosti vytížené autobusové zastávky u III. polikliniky, kde je možný přestup na návazné spoje například ve směru II. poliklinika či Drkolnov. Zastávka leží v tarifním pásmu 7. Pro nákup jízdenky můžete využít aplikaci PID Lítačka. Předem zakoupené papírové jízdenky je možné si označit v označovači na nástupišti. 

Zastávka je díky vybudování bezbariérového přístupu dostupná pro osoby se sníženou schopností pohybu i pro zrakově postižené. V ploše nástupiště jsou umístěny vodicí linie a varovné a signální pásy. Vybavena je přístřeškem s mobiliářem – lavičkami, odpadkovými koši a především novou informační tabulí s LED technologií, která zajišťuje cestujícím optimální čitelnost informací o příjezdech a odjezdech vlaků. Bylo také zřízeno energeticky úsporné LED osvětlení přístupové komunikace a nástupiště a rozhlas. 

sdb

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne