Slider

Na seniory čekala opičí dráha

Život v Příbrami | Říjen 2023

Olympiáda slouží k vytváření a podpoře komunity aktivních seniorů a budování pozitivní atmosféry pro navazování vzájemných kontaktů. Foto: CSZS

Od pátku 1. září do neděle 3. září se uskutečnil šestý ročník Olympiády pro seniory, kterou se příbramští senioři vydali strávit v Nesuchyni u Rakovníka.

 

Olympiáda pro seniory je sportovně relaxační víkend, jehož cílem je zvýšení úrovně pohybových aktivit. Ty jsou totiž jedním z nejdůležitějších kroků pro zachování fyzického i mentálního zdraví a kvality života seniorů. Olympiáda slouží k vytváření a podpoře komunity aktivních seniorů a budování pozitivní atmosféry pro navazování vzájemných kontaktů. Pobyt v pěkném přírodním prostředí je zaměřený na aktivační činnosti sportovní, rehabilitační a kulturní. 

Program byl rozdělen do několika částí. Pátek začal návštěvou Koněpruských jeskyň a pak následoval přesun do místa konání letošní olympiády. Po krásné prohlídce následovala společná večeře. Následně došlo k rozdělení do týmů na soutěžní klání na druhý den. Po informační schůzce se v dalších hodinách uskutečnil turnaj v bowlingu. 

Počasí se nám po pátečních přeháňkách naštěstí umoudřilo, a tak v sobotu dopoledne po zahajovacím ceremoniálu čekalo na aktivní seniory sportovní zápolení ve znamení pěti „olympijských“ disciplín – vědomostní soutěž, střílení z luku, opičí dráha, rybolov a kroket. Poté závodníci a závodnice absolvovali štafetový běh družstev. Odpoledne se každý z pěti týmů vydal na tzv. šipkovanou a plnil zadané úkoly. Závěrečný večerní ceremoniál s předáním diplomů a medailí ukončil další ročník olympiády. Neděle se nesla ve znamení lehké ranní rozcvičky a odjezdu domů. 

Barbora Vacková
Centrum sociálních a zdravotních služeb města Příbram 

 

„Už je čas, už jsme tu zas. Zacvičíme, zatančíme, celé tělo rozhýbeme. Nemáme se čeho bát, máme ještě dobrý zrak. Dojdem k další hospodě, zpátky přijdem v pohodě. Stáří je však na nás znát, bude na co vzpomínat. Se sportem dnes končíme a na rok se loučíme“.

Míla Vašková, účastnice olympiády

 

 

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne