Slider

Na radnici došly desítky návrhů pro Cenu města Příbrami

Život v Příbrami | Březen 2021

O nominacích na Cenu města Příbrami jednala sedmičlenná komise. Foto: Eva Švehlová

Letos poprvé bude udělena Cena města Příbrami, která je určena příbramským osobnostem za přínos městu, občanům a celému regionu. Kandidáty mohli navrhnout sami občané.

Cenou města Příbrami, jejíž vznik vloni schválili zastupitelé, mají být poctěni lidé, kteří svou aktivitou v různých oblastech života šíří dobré jméno města. Bude předávána každoročně, a to v podobě skleněné trofeje a pamětního listu. 

Pro první posouzení návrhů a výběr osobností byla ustanovena sedmičlenná pracovní skupina v tomto složení a za tyto oblasti: Daniel Doležal – historie; Petr Vašina – kultura a spolková činnost; Irena Karpíšková – hospodářská a podnikatelská sféra; Jan Pechlák – školství a sport; Barbora Vacková – sociální oblast a oblast zdravotnictví; Zorka Brožíková a Jan Konvalinka – zástupci města. 

Pro letošek občané podali 78 návrhů, z čehož vzešlo 33 unikátních jmen. Ta byla předána pracovní skupině, která jednala o výběru konkrétních osobností navržených na ocenění. „Podle rozhodnutí členů pracovní skupiny budou za rok 2020 oceněny tři osobnosti s tím, že do dalších let se počet oceněných může lišit,“ řekl příbramský starosta Jan Konvalinka. 

Vybraná jména komise zatím neprozradila. Budou představena městské radě, která seznam nominovaných předloží zastupitelstvu ke konečnému schválení. K samotnému ocenění by mělo dojít během závěrečného koncertu Hudebního festivalu Antonína Dvořáka. 

Příbram naposledy předávala ocenění v roce 2016 v rámci oslav 800. výročí první písemné zmínky o městě. Příbramské osobnosti tehdy převzaly pamětní medaile. 

sdb

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne