Slider

Na přijímačky se v Eduarts připravovalo 150 žáků

Školství | Květen 2024

V březnu se zde konaly přijímačky na zkoušku. Foto: Eduarts

Vzdělávací centrum Eduarts v Příbrami nabízelo simulaci přijímacích zkoušek na střední školy, kdy si žáci ověřili, jak na tom jsou, jak na ně působí časový limit, jak mohou pracovat se stresem nebo jak si rozvrhnout dílčí úkoly. Každý test byl aprobovanými učiteli hned opraven a vysvětlen.

 

Žáci 9. ročníku se v posledních měsících připravovali na přijímací zkoušky, a to v rámci svých běžných vyučovacích hodin. Od prosince do dubna si každou sobotu mohli své znalosti ověřovat také v příbramském vzdělávacím centru Eduarts. V tomto školním roce zde bylo otestováno více než 150 žáků ze základních škol v příbramském okrese. Testování nazvané Na-Zkoušku a doučování budou pravidelně probíhat i ve školním roce 2024/2025. 

A s čím měli žáci největší problém v matematice? Jako problematické se jevily logické úkoly, kdy žáci v domnění, že se jedná o složitou matematickou úlohu, zapomínali logicky uvažovat a hledali složitosti tam, kde nejsou. Další komplikace byla možná způsobena nižší schopností orientace v psaném textu, špatnou selekcí důležitých údajů a užitím (ne)správného matematického aparátu. To ovšem souvisí ruku v ruce s českým jazykem a rozvojem čtenářských kompetencí. Pro úspěšné zvládnutí testů je velmi důležité se v testu rychle zorientovat a nejdříve zpracovat úkoly, ve kterých si je žák jistý. 

Naše učitelka matematiky, se kterou spolupracujeme (M. Krůtová z příbramské základní školy), upozorňuje na fakt, že matematické dovednosti a znalosti se na sebe nabalují už od 1. stupně základní školy a je důležité mít učivo dobře ukotvené, procvičené a umět jednotlivé znalosti využít a aplikovat v navazujících úlohách. 

Barbora Slavkovská
Eduarts

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne