Slider

Na Novém rybníku bude od jara wake park

Sport | Leden 2024

Společnost Wake Pb buduje v areálu Nový rybník vlek pro provozování vodního lyžování a wakeboarding. Foto: Wake Pb

Wakeboarding je vodní sport, který spočívá v jízdě na wakeboardu taženém lodí nebo kabelovým vlekem po vodní hladině. Od příští sezony bude tato disciplína přístupná i v Příbrami.

 

Společnost Wake Pb buduje v areálu Nový rybník vlek pro provozování vodního lyžování a wakeboarding. Jedná se o novou atrakci, která bude provozována na vodní hladině Nového rybníka a rozšíří možnosti sportovního a zábavního vyžití v areálu. 

Vlek se bude nacházet na protější straně od písečné pláže. „Dodrženy budou veškeré bezpečnostní zóny pro plavce v podobě rozmístěných bojí na hladině. Výstavbou nebude nijak výrazně narušen vzhled areálu,“ informovala Kateřina Jahelková, tisková mluvčí Sportovních zařízení města Příbram, která sportoviště provozují. 

Wakeboarding je mladý a dynamicky se rozvíjející sport. Na vodní hladině je možné zkoušet různé triky a styly jízdy. Pro zkušenější jezdce budou na trase instalovány překážky. „Jedná se o zábavnou formu sportu, která nemá žádná omezení,“ sdělil Martin Karl, provozovatel wake parku. 

V současnosti se buduje technické zázemí a samotný vlek. Provozovatel má v přípravě webové stránky wakepb.cz, na kterých je možné sledovat vývoj stavby. „V blízkém okolí žádná taková atrakce není, a proto se na ni velice těšíme. Doufáme, že tím potěšíme nejen nadšence vodních sportů,“ dodal ředitel SZM Jan Slaba. 

sdb

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne