Slider

Na Nováku pokračuje revitalizace minikempu, bude i sauna

Život v Příbrami | Listopad 2022

Novým vybavením minikempu jsou např. kapacitní pračky se sušičkou. Foto: SZM

Revitalizace minikempu je rozdělena do čtyř etap, s kompletně obnoveným kempem se počítá pro letní sezonu 2023. O rozšíření portfolia nabízených služeb v areálu se dále postará nová sauna v budově půjčovny sportovních potřeb. Ta by své návštěvníky měla přivítat už na začátku příštího roku.

 

„Bude hotovo,“ řekl Jan Slaba, ředitel Sportovních zařízení města Příbram. Jak dále vysvětluje, revitalizace minikempu je podle něj projektem, který dokreslí celkový dobrý dojem z areálu, a sauna zase službou, která vyplní období pochmurnějších dnů. Tím bude dosaženo maximálního využití areálu. 

„Kemp beru jako nedílnou součást areálu, která si zaslouží pozornost a stojí za to ji zachovat. Sauna je doplňková služba, kterou jsme návštěvníkům slíbili už před covidem, a pak jsme byli nuceni její realizaci odložit. Tyto dva projekty jsme tak areálu, řekl bych, dlužili,“ uvedl Jan Slaba. 

Součástí revitalizace minikempu je dovybavení zázemí kempu, vytvoření stání pro karavany, stavba tří nových rekreačních chatek a čtvrtou, závěrečnou etapou kompletní revitalizace, budou terénní úpravy v části pro stany. 

„Nyní jsou již hotové plochy u umýváren, kde jsou k dispozici pračky se sušičkou, kohout na vodu a výlevka na odpadní vody, dále plocha pro výpust takzvané šedé vody z obytných vozů,“ informoval ředitel SZM. Stání až pro deset karavanů je ve vysoké fázi rozpracování, stejně tak realizace nových chatek. Rekreační objekty pro 4–8 osob budou mít vlastní sociální zařízení a kuchyňku, dále terasu s úložným zamykatelným prostorem pro kola a další vybavení. Stávající chatky budou využity pro další účely. 

V areálu Nový rybník vznikne nová sauna za přibližně 1,8 milionu korun, a to v půjčovně sportovního vybavení. Stavět by se mělo začít v polovině letošního prosince, první návštěvníci by se mohli saunovat v prvním čtvrtletí příštího roku. Výstavbu provede firma Stavos Příbram, část truhlářských konstrukcí budou s ohledem na finanční úsporu realizovat zaměstnanci Sportovních zařízení města Příbram svépomocí. Projekt je koncipován na okamžitou kapacitu osm osob, rezervace budou možné přes online systém. 

Miroslava Kozohorská, Sportovní zařízení města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne