Slider

Na Nováku bude parkourové hřiště pro děti i dospělé

Život v Příbrami | Duben 2022

Modulární parkourové hřiště pro děti i dospělé vznikne v oblasti mezi skateparkem a volnočasovým hřištěm, kde doplní koncept sportovní zóny.

Poprvé se začalo o realizaci parkourového hřiště mluvit v roce 2019. Kvůli zvýšeným nákladům a omezením investic z důvodu koronavirové pandemie byla tato investiční akce odložena takzvaně do šuplíku.

„Jsem moc rád, že i přes složité období covidu se nám podařilo ideu parkourového hřiště zachovat a nezapomenout na něj. Parkourové hřiště bude totiž sloužit hlavně kategorii náctiletých, pro které byl doposud areál asi nejméně atraktivní. Teď už si na Nováku najde to své opravdu každý,“ řekl příbramský starosta Jan Konvalinka.

Vybrané parkourové hřiště imituje pouliční parkour, skládat se bude ze dvou modulů. Na hlavní modul s náročnějšími překážkami bude umožněn vstup osobám nad 10 let věku a 140 cm výšky, doplní ho menší modul na trénink stability, určený pro děti od šesti let. Součástí realizace hřiště je dopadová plocha z pryžové monolitické štěpky pro větší bezpečnost. Celková investice dosahuje téměř dvou milionů korun bez DPH.

Oficiální otevření hřiště je v plánu 1. června v rámci akce Dětský den na Nováku, připravované organizací Sportovní zařízení města Příbram. Realizaci investiční akce schválila rada města na svém posledním zasedání 7. března 2022. 

Miroslava Poláková - Sportovní zařízení města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne