Slider

Na kávičku s jehlicemi

Život v Příbrami | Prosinec 2021

Kreativita, pospolitost, solidarita, zábava... Foto: Tvoříme spolu

Tvoříme spolu působí na Březových Horách a spojuje kreativní lidi, kteří svým uměním a prací chtějí pomoci ostatním. A zároveň se u toho dokážou náramně pobavit.

 

Spolek Tvoříme spolu vyzývá všechny, kteří jsou kreativní, cítí potřebu být spolu a tvořit pro druhé: Přijďte mezi nás na kávičku s jehlicemi. Scházíme se každé pondělí od 14.00 do 16.00 v restauraci U Modré kočky na Březových Horách. 

Poslední pondělí v měsíci pořádáme různé workshopy či přednášky. Program workshopů do konce tohoto roku obsahuje např. tato témata: Voňavá domácnost, Výroba podzimních a adventních věnců, Aranžování živých květů, Zdobení dortů a jiných cukrářských výrobků, Pečení a zdobení perníčků, Výroba vánočních ozdob a Vánoční jarmark. Mezi těmito tématy se vždy každý týden objeví nějaká výtvarná činnost. 

Jinak pro Nedoklubko (nedonošené děti) doma pleteme a háčkujeme čepičky, bačkůrky, rukavičky, dále pak čtverce na deky pro děti do nemocnic nebo pro seniory v domovech důchodců, ponožky pro lidi bez domova a další. To vše podle potřeby spolku Babíkov, který vyrobené věci předává potřebným. 

Vloni náš spolek Tvoříme spolu zorganizoval pro lékaře a zdravotnický personál příbramské nemocnice dobročinnou sbírku v podobě vánočního cukroví, háčkovaných srdíček, andělíčků apod. Jako velké poděkování za práci v nelehké covidové době byl internímu oddělení byl předán velký pletený věnec s papírovými srdíčky a podpisem všech, kteří se na této akci podíleli. Zkrátka přijďte si/se s námi zaplést a pobýt v atmosféře dobré nálady a zdravého humoru. 

Irena Muzikářová, Tvoříme spolu

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne