Slider

Na jaře začne výstavba kanalizace v Lazci

Rozvoj města | Březen 2021

Díky výběrovému řízení má být kanalizace v Lazci o 20 milionů korun levnější, než byl původní předpoklad, a získalo dotaci z Ministerstva zemědělství ČR.Foto: Eva Švehlová

Občané v Lazci se dočkají nové kanalizace. Projekt vyjde na téměř 70 milionů korun, městu se však podařilo snížit cenu oproti předpokladům a získalo dotaci z Ministerstva zemědělství ČR. 

Jednou z největších investičních akcí letošního roku je vybudování kanalizace v osadě Lazec. S realizací projektu se začne v jarních měsících. 

Přípravy jsou dokončeny, smlouva s dodavatelem stavebních prací je podepsána, takže nic nebrání tomu, aby na jaře byla zahájena samotná výstavba kanalizace. Do výběrového řízení bylo podáno devět nabídek, přičemž vítěznou firmou se stala společnost FK Bau. Smluvní cena činí 68 781 000 korun včetně DPH, což znamená úsporu o více než 20 milionů Kč oproti předpokládané hodnotě této investice. Na projekt „Odkanalizování obce Lazec na ČOV Příbram“ obdrželo město Příbram od Ministerstva zemědělství ČR dotaci ve výši 13,427 mil. Kč.

„Výsledek zadávacího řízení vnímám velmi pozitivně zejména s ohledem na skutečnost, že na oltář ekonomické výhodnosti nebyla položena kvalita dodavatele stavebních prací. Vybraný dodavatel musel v zadávacím řízení prokázat nejen zkušenosti s liniovými stavbami obdobného rozsahu, ale také certifikaci z hlediska řízení jakosti a ochrany životního prostředí, což považujeme za nezbytné s ohledem na polohu investiční akce v blízkosti CHKO Brdy,“ uvedl k výsledkům výběrového řízení starosta města Jan Konvalinka. Dopravní obslužnost v Lazci má být zajištěna po celou dobu výstavby. 

Eva Švehlová, Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne