Slider

Na dárce cílí nová kampaň s Janem Kollerem

Život v Příbrami | Listopad 2022

Jan Koller při natáčení videoklipu. Foto: ONP

Nový projekt příbramské nemocnice Hrdina je v každém z nás podporuje dárce krve. Zapojily se do něj všechny krajské nemocnice.

 

Příbramská nemocnice připravila kampaň na podporu dárcovství krve s názvem Hrdina je v každém z nás. Chce touto cestou projevit uznání všem stávajícím dárcům krve, zároveň tím usiluje získat pro dárcovství krve další občany, a to včetně mladší populace. Do kampaně se zapojily i další krajské nemocnice. 

Stěžejní část kampaně tvoří videoklip, jehož hlavní tváří se stal fotbalista Jan Koller, a dále webové stránky budsuperhrdina.cz. Součástí je také roadshow, která začala v polovině října v Příbrami a skončí v polovině listopadu v Mladé Boleslavi, a propagační materiály nebo komunikace na sociálních sítích.

„Jsme moc rádi, že náš koncept zaujal i vedení Středočeského kraje, které ho převzalo i pro další nemocnice ve vlastnictví kraje,“ řekl mluvčí příbramské nemocnice Martin Janota. Středočeský náměstek pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík dodal: „Iniciativu příbramské nemocnice velice oceňuji. Vzhledem k tomu, že je nedostatek krve téměř celokrajským problémem, oslovili jsme také naše další nemocnice, zda se nechtějí ke kampani přidat. Těší mě, že nabídku bez váhání přijaly. Společně jsme tak vymysleli způsob, jak přiblížit celou problematiku lidem napříč Středočeským krajem.“ 

sdb

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne