Slider

Muzejní noc v HMP: večer plný zábavy a nevšedních zážitků

Život v Příbrami | Červen 2023

Zažijte Ševčinský důl v noci. Foto: Hornické muzeum Příbram

Hornické muzeum Příbram se 9. června večer připojuje k akci Muzejní noc. Program je připraven nejen v Ševčinském dolu, ale také v hornickém domku.

 

V pátek 9. června se od 19.00 do 22.00 koná v Hornickém muzeu Příbram Muzejní noc, která nabídne v areálu Ševčinského dolu bohatý kulturní program. Zlatým hřebem bude koncert skupiny Celest & Charles s časem konání 20.00–21.30. Desetičlenná skupina vnese do výjimečného prostředí industriálních památek směsicí funky, R&B a diska tu pravou letní atmosféru. 

Před koncertem i v jeho průběhu bude možné využít individuálních prohlídek vybraných expozic, jízd hornickým vláčkem (poslední jízda ve 20.30) nebo komentovaných prohlídek venkovní expozice důlní techniky. Otevřena bude i šachetní budova, jejíž ochoz nabízí nádherný výhled na široké okolí. Sledování západu slunce z tohoto místa je zážitek, na který se nezapomíná, a nyní se k němu nabízí ideální příležitost. Vstupné do areálu činí 150 korun, vstupenky je možné zakoupit v předprodeji v Divadle A. Dvořáka nebo na jeho internetových stránkách. 

Mimo hlavní areál bude v průběhu celého večera za symbolické vstupné jedna koruna otevřena mineralogická expozice k individuálním prohlídkám. V hornickém domku v ulici Havířská 105 se návštěvníci v 19.00, 20.00, 21.00 a 22.00 setkají s obyvateli hornické chalupy a pomyslně se přenesou v čase o 150 let nazpět do dob, kdy příbramské doly na stříbro a olovo zažívaly svou největší slávu. Návštěvou těchto expozic si mohou program zpestřit jak účastníci koncertu, tak i všichni ostatní zájemci o netradiční prohlídku historických objektů při své večerní procházce po Březových Horách. 

Stanislava Moravcová
Hornické muzeum Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne