Slider

Multifunkční plocha podpoří dovednosti dětí z Dětských skupin a rehabilitačního stacionáře

Školství | Listopad 2021

Interaktivní chodník s mlhovištěm. Foto: DS a RHS

Děti z Dětských skupin a rehabilitačního stacionáře v Příbrami mohou nyní užívat další nové zahradní prvky a multifunkční herní plochu s mlhovištěm, které se podařilo realizovat díky dotacím z Evropského sociálního fondu (Operační program Zaměstnanost) a kvalitní spolupráci se zřizovatelem, městem Příbram.

Nová herní plocha v našem zařízení s povrchem SmartSoft je bezpečná, trvanlivá a umožní dětem mnoho zábavného vyžití. Mlhoviště se třemi barevnými květy a imitací rybníčku s rybkami, žabkou a kačenkou zajistí dětem příjemný pobyt na zahradě i v období vysokých letních teplot. Interaktivní chodník mohou děti využívat k závodům, ať už v běhu nebo při jízdě na odrážedlech, skákání panáka a jiným činnostem, které jsou důležité pro rozvoj hrubé motoriky i celkové koordinace pohybu. 

Dalšími novými prvky jsou dřevěná letadélka, umístěná na přední i zadní venkovní hrací ploše. I díky nim teď mají děti možnost více si užívat pobytu na čerstvém vzduchu. V našem zařízení celkově preferujeme formu hry, zaměřujeme se na všestranný rozvoj osobnosti dětí. Individuálním přístupem podporujeme jedinečnost každého dítěte. Nabízíme velké množství programů, dbáme na kvalitu a dostatečně dlouhou adaptaci nových dětí. Snažíme se také rozvíjet povědomí dětí o zdravém životním stylu. V letošním školním roce nás čeká pravidelné preventivní screeningové vyšetření zraku firmou PrimaVizus, se kterou spolupracujeme již několik let. Zapojili jsme se rovněž do projektu Zdravá 5 a Zdravé zoubky, kde se děti zábavnou a hravou formou učí mimo jiné správným stravovacím a hygienickým návykům. Účastníme se také projektu „Se Sokolem do života aneb Svět nekončí za vrátky, cvičíme se zvířátky“, který je zaměřen na rozvoj hrubé motoriky a na motivaci dětí k pohybu. 

Díky dotacím a spolupráci se zřizovatelem, městem Příbram, se nám podařilo zajistit v celém objektu Dětských skupin vybudování klimatizace. Do dalších let je to určitě vynikající investice, která zpříjemní pobyt dětí v našem zařízení nejen v letních měsících. Provoz Dětských skupin a rehabilitačního stacionáře je financován převážně z Evropských sociálních fondů – Operačního programu Zaměstnanost. Od 1. září 2020 běží realizace již třetího projektu Berušky III a projektu Sluníčka III. Oba projekty budou ukončeny k 28. únoru 2022. Věříme, že všechny zmiňované novinky povedou k tomu, že děti se u nás budou cítit šťastně a spokojeně, což je naše priorita. 

Jitka Šnypsová, Dětské skupiny a rehabilitační stacionář

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne