Slider

MŠ Školní oslavila podzimní rovnodennost

Krátce | Listopad 2023

Po tanci si všichni mohli zpříjemnit společné chvíle výrobou podzimníčka z velkého množství přírodnin

Naše mateřská škola ve Školní ulici po krátkém adaptačním období uspořádala pro děti a jejich rodiče Vítání podzimu, a to dnem podzimní rovnodennosti.

Počasí připomínalo celé dny více léto než podzim, ale v úterý 19. září se dopoledne obloha zatáhla a spustil se pro přírodu tolik potřebný déšť. Po chvíli však odezněl a než odpolední slavnost začala, slunce zase vše osušilo. Naštěstí se nikdo nezalekl, a tak jsme mohli v 15.30 začít. Paní učitelky Dáša, Aneta a asistentka Petra si pro děti připravily roztančení se známými dětskými písněmi, do kterého se zapojili i někteří rodiče. Je to skvělé, když vidíte šťastné oči dětí při tanci s rozesmátými rodiči.

Po tanci si všichni mohli zpříjemnit společné chvíle výrobou podzimníčka z velkého množství přírodnin. K výrobě byly připraveny i potřebné nástroje jako kladívka, nůžky, špejle či párátka.  A tak vznikli veselí skřítkové, strašidýlka i podzimníčci jako Kukuřičňák, Dýňák, Šiškovník nebo Květinka. Děti si je mohly odnést domů nebo s nimi vyzdobit zahradu. Ze stáje Aneta Žežice za námi přijeli poníci, na kterých se děti mohly povozit. A aby bříška po té práci i zábavě nezůstala prázdná, mohli jste ochutnat mnoho dobrot, které upekli z plodů podzimu rodiče, paní učitelky i paní kuchařky. Mufínky, různé druhy štrúdlů, koláčů, bábovek mizely před očima, děti nevěděly, co ochutnávat dříve, a tak bylo potřeba zapojit také tatínky, aby nikde nic nezůstalo. A komu to nestačilo, mohl si v krbu upéci buřtíka.

Počasí nám všem přálo, dospělí si povídali, děti si hrály na zahradě, všude byl slyšet spokojený dětský smích. Věříme, že se společné setkání všem líbilo, rozhodně nebylo v tomto roce poslední. Už teď se těšíme na další. 

Veronika Pitelková
MŠ Školní

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne