Slider

Mrkněte na půdu či do garáže. V květnu budou první bleší trhy

Život v Příbrami | Květen 2023

První bleší trh proběhne 23. května na náměstí T. G. Masaryka.

Při jarním úklidu každý z nás jistě našel spoustu nepotřebných věcí, které je nám líto vyhodit a plníme jimi sklepy, půdy, chalupy či garáže. Pro jiného přitom mohou být hotovým pokladem. Řešením, jak těmto předmětům najít nový užitek a majitele, jsou například bleší trhy, které se budou v Příbrami konat 23. května.

V domácnosti nepotřebné věci, sbírkové předměty, nevhodné dárky, zděděné „památky“ – to všechno a mnoho dalšího může být sortimentem na bleších trzích, které se budou konat 23. května od 14.00 do 17.00 na náměstí T. G. Masaryka. Bleší trhy v Příbrami nejsou úplnou novinkou, v minulosti je pořádalo například příbramské divadlo. Nově se do této aktivity, i když prozatím pouze na zkoušku, pouští příbramský živnostenský úřad, který má na starosti pořádání i dalších trhů ve městě.

„Myšlenka bleších trhů se mi velmi líbí, každý z nás má doma věci, kterých se chce slušným způsobem zbavit, a většina z nás si zase se zájmem prohlédne zboží, které by se hodilo mít doma. Na blešáku bude možné prodávat klasický, běžný sortiment tohoto druhu trhů, tedy různé použité věcičky,“ uvádí starosta Jan Konvalinka.

Ačkoliv jsou připravované bleší trhy akcí organizovanou, nebudou připraveny prodejní stánky. Každý z prodejců si své prodejní místo zajistí sám, tak jak je u obdobných akcí zvykem – stoleček, přepravky, deky… Za prodejní prostor, respektive za každý metr čtvereční, prodejci uhradí přímo na místě poplatek ve výši 20 korun.

Zájemci o prodej na prvních bleších trzích se nemusí nikde hlásit, zkrátka rovnou se svým zbožím určeným k prodeji přijdou ve výše uvedený termín na náměstí T. G. Masaryka. Trhy budou probíhat od 14.00, prodejci si zboží budou moci připravovat již o hodinu dříve. V případě, že se budou trhy líbit, bude možné je pořádat i opakovaně.

Eva Švehlová
Městský úřad Příbram

Pravidelné trhy pořádané živnostenským úřadem 

  • Václavské náměstí – květinový a zeleninový trh (středa a sobota)
  • Náměstí 17. listopadu – potravinový trh (pondělí–pátek)
  • Náměstí T. G. Masaryka – textilní trhy (středa)
  • Nábřeží A. Dvořáka – farmářské trhy (první a třetí sobota v měsíci)
  • Plato Jiráskovy sady (pondělí–pátek)

Kontaktní e-mail: trhy@pribram.eu

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne