Slider

Mladé flétnistky vystoupily v Senátu ČR

Krátce | Prosinec 2023

Akce se konala ve vznešených historických prostorách Valdštejnského paláce.

Ve čtvrtek 9. listopadu vystoupily studentky flétnového oddělení ZUŠ Příbram I, nám. T. G. Masaryka 155 (Magda Slepičková, Eliška Kopecká a Anna Kollerová) na předávání cen vítězům československé putovní výstavy „Má vlast cestami proměn – příběhy domova“.

Akce se konala ve vznešených historických prostorách Valdštejnského paláce a sešli se zde organizátoři, partneři a sponzoři. Pamětní listy předali vítězům loňského ročníku senátorky a senátoři, do jejichž regionu proměna patří. Slavnostní akt doplnilo vystoupení Žesťového souboru Konzervatoře Jana Deyla a hudební vystoupení našich žákyň na flétny a cembalo pod vedením učitelky Elišky Baťové a s cembalovým doprovodem Tetiany Tishchenko. V jejich podání zazněly jak barokní skladby, tak skladba současné slovenské autorky Martiny Bačové. Přítomní ocenili důstojnost a eleganci akce.

Akci byla přítomna i ředitelka školy Petra Havlíková, která v současné době domlouvá se senátorem Petrem Štěpánkem výstavu prací žáků naší školy v Senátu ČR. Vernisáž se uskuteční 12. března 2024.

Lucie Širmerová
ZUŠ nám. T. G. Masaryka 155

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne