Slider

Milínská bude za pár dní plně zprovozněna

Život v Příbrami | Prosinec 2022

V části Milínské byly kompletně vyměněny vodohospodářské sítě. Foto: Eva Švehlová

Několikaměsíční práce na výměně vodovodní a kanalizační sítě v Milínské ulici se blíží ke konci, do poloviny prosince by se měla vrátit také městská hromadná doprava.

Na 8. a 9. prosince je naplánována pokládka finálního asfaltového povrchu v ulici Milínská, která byla několik měsíců uzavřena. Od 12. prosince bude do ulice vrácena také autobusová doprava v souladu s běžnými jízdními řády.

Ulice byla postupně otevírána pro osobní dopravu od konce října, a to po několikaměsíční výměně vodovodů a kanalizací nacházejících se pod vozovkou. „Na stavbě jsme se v průběhu její realizace, která se oproti původnímu termínu protáhla, potýkali s několika problémy. V jedné jediné ulici se stavebníci setkali s velmi rozdílným podložím, kdy na jedné straně ulice bylo třeba zajistit speciální pažení kvůli nestabilnímu podloží, a o pár desítek metrů dále se odstraňoval skalní masiv,“ informoval starosta Jan Konvalinka.

Při realizaci stavby se také několikrát řešil havarijní stav na vodovodním řadu. „Stavba to nebyla jednoduchá, a nejen obyvatelům této lokality přinesla komplikace v každodenním životě,“ uvedl starosta. Podle něj je ale nutné s ohledem na stáří a stav postupně a systematicky měnit vodovodní a kanalizační rozvody v celém městě.

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne