Slider

Mezinárodní den dárců krve oslavíme na akci Díky! Fest

Kultura | Červen 2023

Vystoupí také písničkář Pokáč. Foto: Ivan Kašša

Letošní Mezinárodní den dárců krve oslavíme ve velkém. Oblastní nemocnice Příbram v úzké spolupráci s městem Příbram a jeho Městským kulturním centrem připravuje hudební festival Díky! Fest.

 

Příbramský festival pro dárce krve Díky! Fest se uskuteční 14. června od 16.00 v letním kině v areálu Nový rybník. Těšit se můžete hned na pětici kapel, z nich všechny vystoupí buď bez nároku na honorář, nebo minimálně za sníženou cenu. „Akci bereme jako poděkování nejen dárcům krve za to, co pro nás dělají, ale i zaměstnancům nemocnice za jejich obětavou práci a také všem, kteří nám pomáhají zvládnout všechny nepříjemné situace. Lístky na festival tak získali i policisté, hasiči, záchranáři a další složky kritické infrastruktury,“ řekl ředitel nemocnice Stanislav Holobrada. 

Na festivalu se kromě kapely Pro tebe, která s nemocnicí spolupracovala již na podzimní kampani pro dárce krve, představí také příbramský Nástroj snahy a Origami. Vrcholem festivalu pak bude vystoupení skupiny Holki a písničkáře Pokáče, který před několika měsíci vyprodal O2 arenu a v roce 2021 skončil na druhém místě v anketě Český slavík. Ve spolupráci s partnery chystáme různé soutěže a další překvapení. Zúčastnit se festivalu a rozdávat úsměvy a autogramy by měl i jeden VIP host. 

Vstupenky mohou kromě zaměstnanců nemocnice získat také všichni aktivní dárci krve, kteří v roce 2022 nebo roce 2023 mají na svém kontě alespoň jeden bezplatný odběr krve v příbramské nemocnici. Dárci krve dostanou dvě vstupenky hned po provedení odběru, případně si mohou vstupenky po předložení dárcovského průkazu vyzvednout každý všední den v čase od 14.00 do 19.00 na příjmu vzorků hematologicko-transfúzního oddělení. Příjem vzorků najdete ve 2. patře pavilonu F (stejná budova jako je lékárna a dárcovské centrum), využít ovšem musíte boční vchod. Vstupenky je možné vyzvednout i pro další osobu, s sebou ovšem musíte mít platný dárcovský průkaz, který dokazuje alespoň jedno darování krve v příbramské nemocnici v roce 2022 nebo 2023. Vstupenky nebude možné zakoupit ani v předprodeji ani na místě. 

Město Příbram myšlenku tohoto děkovného festivalu podpořilo hned na první schůzce a na jeho pořádání se velmi úzce podílí. Mezi partnery patří VZP a společnosti PB tisk a Auta Pb. Díky patří také umělcům, kteří se rozhodli tuto akci podpořit a vystoupit na ní bez nároku na honorář. 

Martin Janota
Oblastní nemocnice Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne