Slider

Město nakupuje další bezpečnostní kamery

Bezpečná Příbram | Říjen 2023

V Příbrami je instalováno téměř padesát kamer Městského kamerového dohlížecího systému. Foto: Stanislav D. Břeň

Příbram má zhruba padesátku kamerových bodů. Do konce roku přibydou další dva a v plánu je také pořízení softwaru, který by automatizovaně rozpoznával neobvyklé situace zachycené kamerami.

 

Příbramští radní v srpnu odsouhlasili zakázku, která souvisí s rozšířením Městského kamerového dohlížecího systému. Konkrétně půjde o nové kamerové body č. 46 a 48 včetně souvisejícího technického vybavení. Kamery dodá pražská společnost Integoo za částku 1 823 142,93 korun včetně DPH. 

„V letošním roce zrealizujeme instalaci hned několika kamerových bodů. Půjde o křižovatku ulic Husova a K Podlesí, dále bude kamera instalována v ulici Evropská naproti obchodnímu centru Fastmall a plánujeme umístění kamerového bodu i do nově rekonstruovaného parku u Čekalíkovského rybníka,“ informoval Zdeněk Černík, zástupce velitelky Městské policie Příbram. Už v loňském roce byly instalovány kamerové body na křižovatce ulic kpt. Olesinského a Jinecká a na Flusárně. 

Příbram bude mít zanedlouho padesátku kamerových bodů. Kamery v přímém přenosu nebo ze záznamu je možné sledovat v dohledovém centru Městské policie Příbram. Do budoucna se počítá s tím, že centrum bude disponovat softwarem, který by automatizovaně rozpoznával nestandardní situace zachycené kamerami a upozorňoval na ně lidskou obsluhu. „K tomuto softwaru zatím nejsou bližší informace, nicméně máme jej v plánu a doufám, že zůstane v rozpočtu na rok 2024,“ dodal Zdeněk Černík. 

Podrobnosti o městském kamerovém systému je možné nalézt na webu bezpecnapribram.cz. Napřesrok systém oslaví čtvrtstoletí, první kamerový bod byl instalován v roce 1999 v horní části Pražské ulice. 

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne