Slider

Město jedná s LDM o hotelu i parkovacím domu

Krátce | Březen 2024

Bude v Milínské ulici nový parkovací dům?

Příbramský hotel Belvedere, který je součástí objektu kulturního domu, bude provozovat společnost LDM Group Development Dominika Halmošiho. Do otevřeného výběrového řízení se přihlásili čtyři uchazeči.

Předchozí dlouholetý nájemní vztah byl ukončen z důvodu porušování smluvních povinností ze strany nájemce, informovalo vedení města Příbram. „Rada města po prostudování nabídek schválila záměr uzavření smlouvy o pronájmu se společností LDM Group Development. Aktuálně probíhají předsmluvní jednání o podobě nájemní smlouvy. Předmětem těchto jednání bude také objem investic, které nový nájemce bude v objektu případně realizovat,“ řekl starosta Jan Konvalinka. 

Skupina LDM byla také součástí obsáhlé diskuse na jednání zastupitelstva města v pondělí 12. února. Firma totiž městu navrhla memorandum, na jehož základě by bylo možné dále postupovat při přípravě parkovacího domu v Milínské ulici o kapacitě 177 míst. Firma a město zvažují možnost společného projektu formou joint venture. Zastupitelé většinově odmítli znění memoranda, které předložila společnost LDM, vedení města má naformulovat vlastní podobu textu.

Parkovací dům o třech patrech by mohl vzniknout na současném parkovišti, které má kapacitu přibližně 67 míst. Za předpokladu uzavření smlouvy a výstavby parkovacího domu by město pro sebe získalo zhruba deset míst navíc, další pozice by byly vyhrazeny pro společnost LDM Group Development. Předpokládané náklady bez DPH jsou nyní odhadovány na 85 milionů korun bez DPH.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne