Slider

Maxík slouží seniorům a držitelům průkazu ZTP a ZTP/P

Život v Příbrami | Únor 2023

Taxík Maxík slouží při cestách k lékaři, při potřebě vyřízení osobních záležitostí i za volnočasovými aktivitami. Foto: Eva Švehlová

Díky projektu Konta Bariéry a lékárenské sítě Dr. Max získala Příbram vůz, který od ledna letošního roku slouží seniorům a hendikepovaným spoluobčanům. Službu Taxík Maxík provozuje Charita Příbram.

 

Taxík Maxík je služba, která je díky výši uvedenému projektu provozována v několika českých městech a v lednu byla zavedena také v Příbrami. Na pořízení vozu se městu podařilo získat dotační prostředky. Jde o službu, která je určena seniorům nad 65 let a držitelům průkazů ZTP či ZTP/P, případně doprovázející osobě. „Tento vůz jsme předali do užívání Charitě Příbram, která službu pro občany města na základě dohodnutých pravidel provozuje. Cena jízdného je 70 korun do vzdálenosti 10 kilometrů a následně 10 korun za kilometr a osobu. Doprovázející osoba platí 35 korun za jízdu,“ uvedl starosta Jan Konvalinka. 

Taxík Maxík slouží především při cestách k lékaři, do zdravotnických zařízení, při potřebě vyřízení osobních záležitostí i za volnočasovými aktivitami. Prozatím je podle dohody s Charitou taxi k dispozici ve všední dny v čase od 7.30 do 14.30. Podle vytíženosti služby je město připraveno provést případné změny. Objednávky odvozu jsou možné s 24hodinovým předstihem na telefonu 605 170 120. „S ohledem na předpokládaný zájem a zkušenosti z ostatních měst, kde je tato služba provozována, bych ale doporučoval službu objednat s větším předstihem,“ doplnil starosta. 

Oficiální předání vozu do užívání Charitě Příbram se uskutečnilo v polovině prosince, kdy také na svatohorském nádvoří proběhlo požehnání tohoto vozu. 

Eva Švehlová
Městský úřad Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne