Slider

Máte parťáka? Oběhněte Novák

Sport | Listopad 2022

V závěru sezony čekají na příbramské běžce ještě dva závody Brdského běžeckého poháru. Foto: Lukáš Rozmajzl

Jubilejní desátý ročník Brdského běžeckého poháru zakončí na konci listopadu štafetový závod na Nováku. Letos nově i s týmovými soutěžemi pro děti.

 

Sportovci a sportovkyně mají před sebou dvě poslední možnosti, kde si doběhnout pro body v letošní desáté sezoně Brdského běžeckého poháru. V sobotu 12. listopadu běžci poměří síly v Berouně na závodu Svatojánská 20. O týden později (v sobotu 19. listopadu) jsou zájemci o aktivní pohyb včetně dětí a juniorů zváni na Tochovický kros Podrejžím. 

Pak už bude zbývat sečíst celkové výsledky a předat medaile a poháry pro nejúspěšnější běžce, kteří se od ledna zúčastnili některého ze 30 závodů. Před slavnostním ceremoniálem se organizátoři rozhodli s letošní běžeckou sezonou rozloučit jak jinak než v poklusu. 

V sobotu 26. listopadu se proto v areálu Nový rybník v Příbrami uskuteční štafetový závod dvojic. Běžci v týmu se budou postupně střídat – odstartuje první, oběhne přibližně kilometr dlouhou trať kolem rybníka a předá štafetu druhému z týmu. Ten oběhne Novák a předá štafetu prvnímu. Celkem každý z nich poběží pět kol. 

„Nově bychom rádi uspořádali také závod rodinných trojic, kdy alespoň jeden z účastníků musí být dítě. Pro ně bude připravena trať na třikrát čtyři sta metrů,” popsal zástupce organizátorů Jan Hostička z firmy 4timing. „A zároveň chceme navázat i na mimořádně početnou účast dětí na závodech v rámci Běhu města Příbrami a přichystali jsme pro nejmenší účastníky štafetový závod dvojic. Startovat budou zadarmo bez startovného,” upřesnil Jan Hostička. 

Přijďte se aktivně rozloučit s letošním podzimem a potleskem odměnit ty, kteří v Brdském běžeckém poháru 2022 letos zabodovali nejvíce. Závod dvojic dospělých i dětí a rodinných trojic se uskuteční na Nováku v Příbrami poslední listopadovou sobotu před začátkem adventu. 

Lukáš Rozmajzl, Brdský běžecký pohár

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne