Slider

Masarykova Hluboš letos podruhé

Krátce | Březen 2020

V neděli 8. března se uskuteční druhý ročník turistického pochodu Masarykova Hluboš.

V neděli 8. března se uskuteční druhý ročník turistického pochodu Masarykova Hluboš, který pořádá Klub českých turistů – odbor Baník Příbram ve spolupráci s Knihovnou Jana Drdy, Sokolem Jince a Obecním úřadem Hluboš.

Akce se koná v rámci cyklu deseti pochodů Středočeská desítka. Pro účastníky je připraveno pět tras se starty z vlakového nádraží v Příbrami a Jincích od 7.00 do 10.00.

- Příbram–Hluboš (10 km) přes Trhové Dušníky podél Litavky.
- Příbram–Hluboš (20 km) – do Hluboše kopíruje trasu 10 km, odtud se vrací zpět do Příbrami po zelené turistické značce.
- Jince–Hluboš (10 km) vede po zelené turistické značce přes Slonovec a poté po vlastním značení k bustě T. G. Masaryka v Bratkovicích a do Hluboše.
- Jince–Hluboš (15 km) vede po zelené turistické značce přes Slonovec a Klouček do Drahlína a odtud po červené turistické značce a vlastním značení kolem busty v Bratkovicích do Hluboše.
- Jince–Hluboš–Jince (20 km) – do Hluboše kopíruje trasu o délce 10 km a odtud přes Náves a po modré turistické značce do Jinců.

Pro méně zdatné je připravena asi pětikilometrová komentovaná trasa od vlakového nádraží Bratkovice do Hluboše. Start v Bratkovicích je v 8.15 nebo v 10.15. Příbramští turisté mohou využít vlakové spojení z Příbrami v 8.08 nebo 10.08. V Hluboši je připravena např. komentovaná prohlídka kovárny.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne