Slider

Lidí, kteří potřebovali pomoc, vloni přibylo

Život v Příbrami | Únor 2023

Další rok s příbramským Dobrovolnickým centrem ADRA se uzavřel a nám je ctí prezentovat práci, kterou jsme společně odvedli.

V rámci programu Pátečníci vytvořili dobrovolníci a zaměstnanci DC ADRA Příbram druhé vydání Adráčku, magazínové ročenky našeho dobrovolnického centra.

Činnosti, o kterých si přečtete, jsou výsledkem roční práce téměř 150 dobrovolníků a dobrovolnic, kteří svou ochotou a neutuchajícím nadšením akce a projekty tvořili, ale i zásluhou mnoha sponzorů a partnerů, jenž nám pomohli s finančním a materiálním zajištěním. Je patrný i projev podpory mnohých z vás, kteří a které jste nás v našem snažení podporovali. 

Z vlastní zkušenosti každý víme, že rok 2022 přinesl řadu událostí, které rapidně navýšily počet lidí potřebujících pomoc. To znamenalo rozšíření činnosti humanitárních organizací, včetně příbramské Adry. Naši aktivitu v doznívající pandemii koronaviru vystřídala tlumočnická i organizační pomoc se zvládáním přílivu uprchlíků vyhnaných válkou na Ukrajině, provoz adaptačních skupin i výuka českého jazyka, systematizace právního a dalšího poradenství a v neposlední řadě pomoc rodinám zasaženým nepříznivou ekonomickou situací. 

Společně se stále rostoucím počtem dobrovolníků jsme přispěli i ke společenskému a kulturnímu životu Příbrami. V rámci 30 let působení organizace ADRA ČR jsme ve městě instalovali venkovní výstavu a během roku jsme široké veřejnosti nabídli několik koncertů a množství sportovních i zručnostních aktivit (nejen) pro děti. 

V našem snažení o lepší svět kolem nás letos rozhodně nepolevíme. Bez vás to ale nepůjde. Čtěte tedy, co se stalo, a buďte s námi u toho, co se stane. 

Martin Čermák
Dobrovolnické centrum ADRA Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne