Slider

Letošní rok byl příliš krátký

Názory | Leden 2021

Logo Senior Pointů

Rok 2020 byl pro příbramskou pobočku Senior Pointu vcelku úspěšný, přestože byl krátký. Naše činnost trvala s přestávkami pouze šest měsíců. Abychom alespoň částečně nahradili promeškané období v prvním pololetí v důsledku koronavirové pandemie, prodloužili jsme činnost i v červenci a v srpnu.

V roce 2020 jsme uskutečnili 128 akcí včetně pravidelných kurzů s účastí přes 4000 seniorů. Velký podíl na úspěšnosti akcí patří samozřejmě všem lektorům, kteří zajištují naše kurzy angličtiny, cvičení, tréninku paměti, textilního tvoření a základů práce na počítači. 

Novou aktivitou příbramského Senior Pointu a společnosti Senzoor Czech je SOS tlačítko. Je vhodné pro osamělé a izolované osoby pro přivolání pomoci v případě nouze. Jedná se o tlačítko s jednoduchou obsluhou a možností napojení až pěti kontaktů. V případě zájmu lze kontaktovat Kristinu Luskačovou na tel. 776 562 247 nebo e-mailu kluskacova@senzoor.cz. Při odběru v rámci akce Senior Pointu je garantovaná pořizovací cena 700 korun, měsíční náklady na provoz pak činí 70 korun. 

V příštím roce se budeme se seniory a lektory snad opět scházet v rozsahu, jak jsme zvyklí. Jménem Senior Pointu Příbram jim k tomu všem přejeme hodně zdraví, pohody a příjemných zážitků z našich akcí v roce 2021. 

Věra Černá, Senior Point Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne