Slider

Léto pod taktovkou SZM

Život v Příbrami | Říjen 2021

Nejvíce událostí včetně aktivit příměstského tábora se v létě konalo v areálu Nový rybník. Foto: SZM

Animační programy, taneční večery, hokejové utkání s Jaromírem Jágrem, Stihl Timbersports nebo volejbalový turnaj s mezinárodní účastí. To byly jen některé akce, které se v létě uskutečnily za přímého pořadatelství nebo spolupráce se SZM Příbram.

 

Kromě pomoci s přípravami koncertů a sportovních akcí soukromým subjektům, městu Příbram a jeho kulturnímu centru, pořádají Sportovní zařízení města Příbram každoročně také mnoho vlastních akcí. „Nejvíce akcí se v létě koná v areálu Nový rybník. Zájem o areál je tak velký, že spousta zajímavých akcí se uskutečnila letos i ve všední dny. Byl by hřích takový areál nevyužívat na maximum,“ podotkl Jan Slaba, ředitel SZM Příbram. 

Z pravidelných akcí, které SZM pro své návštěvníky letos v létě pořádala, stojí za zmínku např. animační programy, které probíhaly každé odpoledne kromě neděle. Program tvořily bojovky, tvořivé dílničky a hry. Velmi oblíbené bylo také pravidelné středeční minidisco. Na závěr léta „animáci“ uspořádali v Junior klubu dětský karneval. V Junior klubu se ve spolupráci s taneční školou Dohnal dancing konaly také taneční lekce Ladies dancing a v rámci této spolupráce se uskutečnily také tři taneční večery. Tančilo se v rytmu diska, latiny a country. Úterky patřily celé léto sportovním lekcím s profesionálními trenéry. 

Ve spolupráci s Martinem Komárkem proběhla již tradiční akce, závod Stihl Timbersports Czech cup s bohatým doprovodným programem v podobě rodeo býka, poníků nebo tvořivých dílniček. „Pořádali jsme rovněž tři turnusy Sportovního příměstského tábora s výukou plavání, ve sportovní hale jsme spoluorganizovali dvoudenní volejbalový turnaj O pohár SZM s mezinárodní účastí a třešničkou na dortu letošního léta byl hokejový zápas Rytířů Kladno proti Dukle Jihlava na zimním stadionu,“ informoval Jan Slaba. Zápas s Jaromírem Jágrem a Tomášem Plekancem si nenechalo ujít téměř 2500 diváků. 

SZM se do určité míry podílí na přípravách všech akcí, které se konají v rámci jednotlivých středisek. Často pomáháme při organizaci a přizpůsobení prostor, dále se zajištěním mobiliáře, občerstvení či propagace,“ dodal ředitel SZM. 

Miroslava Poláková, SZM Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne