Slider

Léto na chatě Granit se vydařilo

Život v Příbrami | Září 2023

Od 1. září je možné si rezervovat pobyt už na příští rok. Foto: SZM

V letních měsících navštívili chatu Granit rodiny s dětmi, sportovní skupiny a v rámci nového projektu i účastníci mezigeneračního Egyptologického tábora.

 

Horské slunce a každoroční zábava s živou muzikou různých hudebních žánrů, to byl začátek letních prázdnin v Zadově. Touto již každoroční akcí otevřely chata Granit a Café Bistro na svahu pod taktovkou zkušeného frontmana kapely Neziskovka Pavla Medka prázdninový provoz. 

Začátek července patřil rodinám s dětmi, které si přijely užít první dny letních prázdnin. K odpočinku a relaxaci využily nově vybudovanou terasu s bazénkem pro děti, zahradní domek i zrekonstruovanou dětskou soustavu s lezeckou stěnou. Druhou polovinu července ovládl nový projekt v podobě mezigeneračního Egyptologického tábora, který se uskutečnil pod záštitou expertky na aktivní stárnutí Dany Steinové. Tato dáma je mimo jiné také zakladatelkou „Klubu aktivního stáří“ pro seniorskou veřejnost, zakladatelkou „Experimentální Univerzity pro prarodiče a vnoučata“ a „Centra celoživotního vzdělání“. Kromě pravidelných tematických přednášek si účastníci užili horské káry, lanový park, letní promítání i hru „S Králem Šumavy za pokladem“. Celý pobyt zakončili divadelním představením o historii Egypta. Zájem o tento projekt byl až nevídaný, proto se v příštím roce budeme snažit nabídnout tento tábor i seniorům z okolí Příbrami. 

Druhá polovina letních prázdnin pokračovala ve znamení rodinných dovolených. V rámci doprovodného programu se konaly šipkový turnaj, sportovní den na nově vytvořeném hřišti i promítání filmu na přání. Na své si přišli díky rozmanitému horskému počasí i milovníci lesních plodů, na které čekalo velké množství borůvek i hub. Závěr prázdnin patřil Klubu českých turistů z Českého Brodu. 

Rezervace na rok 2024 je možné vytvořit od 1. září 2023, lze využít rezervační systém na webu chatagranit.cz, poslat e-mail (chatagranit@pb.cz) nebo zatelefonovat (601 390 678). 

Petr Hruška
Chata Granit

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne