Slider

Laureátem Ceny města Příbrami je Jiří Dohnal

Kultura | Červenec - srpen 2022

Jiří Dohnal (uprostřed) při převzetí Ceny města Příbrami za celoživotní působení v oblasti výuky tance a společenské výchovy a za dlouholetý přínos kulturnímu životu. Foto: město Příbram

Při závěrečném koncertu 53. ročníku Hudebního festivalu A. Dvořáka Příbram byla předána Cena města Příbrami. Letos ji obdržel taneční mistr Jiří Dohnal.

V letošním roce byla Cena města Příbrami za celoživotní působení v oblasti výuky tance a společenské výchovy a za dlouholetý přínos kulturnímu životu ve městě udělena Jiřímu Dohnalovi. Více než půl století vede v Příbrami kurzy společenského tance, zprvu taneční pro mládež později i pro dospělé. Nyní stojí v čele Taneční školy Dohnal Dancing společně se svojí dcerou Lenkou Peške.

„Cena města byla udělována podruhé a já měl opět tu čest ji předat. Oceněným byl tentokrát Jiří Dohnal, člověk, který několik generací občanů našeho města provedl tanečními kurzy a vštěpil jim základy společenského chování. Jeho celoživotní práce je hodna tohoto ocenění,“ uvedl starosta Jan Konvalinka.

Cena města Příbrami se uděluje na základě nominací příbramských občanů, skupin či organizací. Na sklonku loňského roku tak bylo možné podat návrhy, z nich odborná komise vybrala kandidáty, které následně schvalovala nejprve rada města a poté příbramští zastupitelé.

Cena města Příbrami bude udělována i v příštím roce. Nominace bude možné podávat opět na konci roku.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne