Slider

Lanový park rozšiřuje aktivity na Nováku

Krátce | Březen 2020

Nový rybník je areálem, který zve ke sportovnímu vyžití, hrám i odpočinku.

Nový rybník je areálem, který zve ke sportovnímu vyžití, hrám i odpočinku. Na jaře budou moci návštěvníci využívat také „staronový“ lanový park.

Lanový park, který je nyní instalován v blízkosti dětského hřiště na Nováku, byl původně navržen a instalován na dětské hřiště u Q-klubu. Ovšem ukázalo se, že herní prvky neodpovídají svojí kvalitou bezpečnému využívání ve výšce. Právě s ohledem na bezpečnost minulé vedení města rozhodlo o zhotovení nových herních částí s tím, že ty původní budou umístěny v areálu Nového rybníka. Zatímco lanový park na Rynečku funguje, na Nováku byly všechny původní prvky uschovány a s dodavatelem stavby se dlouhodobě řešila realizace projektu.

„Z bezpečnostních důvodů bylo v minulosti rozhodnuto, že původní prvky lanového parku budou umístěny v areálu Nováku, a to v bezpečné výšce. Dodavatele, firmu MT Stav, jsme několikrát vyzývali k dokončení prací, ovšem marně. Nyní město dokončilo lanový park na Nováku samo a po původním dodavateli budou vymáhány náklady soudní cestou,“ uvedl starosta města Jan Konvalinka.

Lanový park na Nováku je instalován.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne