Slider

Kotlíkové dotace před spuštěním

Životní prostředí | Duben 2022

Možnost provozovat neekologický kotel končí v září tohoto roku.

Kotlíkové dotace na výměnu neekologických kotlů pro nízkopříjmové domácnosti jsou připravené. Kraj spustí příjem žádostí pravděpodobně od června.

 

Možnost provozovat neekologický kotel končí v září tohoto roku. Nastavení dotací vychází vstříc nízkopříjmovým skupinám obyvatelstva, které budou moci získat na pořízení nového ekologického zdroje dotaci ve výši až 95 %, a to včetně poskytnutí zálohy na tuto investici. O konečné výši zálohy, která bude žadateli uvolněna na základě zálohové faktury vystavené dodavatelem, kraj dosud nerozhodl. Žádost o dotaci je možné podat nejpozději do 31. srpna 2022 na příslušném krajském úřadu. 

Ostatní domácnosti mají možnost získat 50% podporu na výměnu kotle v programu Nová zelená úsporám (NZÚ). V něm si žádost může podat každý bez prokazování výše příjmů po splnění podmínek programu. V NZÚ si navíc může žadatel nakombinovat různá ekologická opatření (např. výměnu zdroje, oken a zateplení objektu) a získat tak navíc finanční bonus za kombinaci více realizovaných opatření, tedy vyšší celkovou dotaci. V tomto programu bylo od podzimu loňského roku podáno přes pět tisíc žádostí o výměnu kotle. 

Prezentace a záznamy z webinářů určených pro žadatele o dotaci najdete na webových stránkách programu novazelenausporam.cz, pod přímým odkazem 6b.cz/uVzv nebo naskenováním QR kódu. 

red

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne