Slider

Kotlíkové dotace

Krátce | Leden 2022

Domácnosti s nižšími příjmy získají na výměnu starého kotle až 95% dotaci.

Od 1. září 2022 budou moci být provozovány pouze kotle na pevná paliva odpovídající 3. nebo vyšší třídě dle normy ČSN EN 303-5. Občané využívající nevyhovující kotle ještě mohou využít dotace na výměnu starého kotle za nový zdroj vytápění.

Domácnosti s nižšími příjmy získají na výměnu starého kotle až 95% dotaci. Možnost vyměnit si kotel s dotací budou mít i ostatní domácnosti. Ty dostanou až 50 % na výměnu neekologického kotle z dotačního programu Nová zelená úsporám. Bližší informace jsou k dispozici na webových stránkách sfzp.cz/dotace-a-pujcky/kotlikove-dotace. V případě zájmu město Příbram doporučuje vyplnit dotazníkový formulář pro zjištění předběžného zájmu o poskytnutí Kotlíkové dotace 2021+ ve Středočeském kraji. Jedná se pouze o průzkum předběžných zájemců o dotaci.

Čím více zájemců se shromáždí, tím více finančních prostředků bude na výměny kotlů ve Středočeském kraji z Evropské unie poskytnuto. Poskytnutí kontaktních údajů zaručí, že vám budou zasílány aktuální informace k připravované dotační výzvě. Sledujte webové stránky města pribram.eu – v sekci „Mohlo by vás zajímat“ v části „Kotlíkové dotace“ budou průběžně aktualizované informace o obou dotačních programech. Zde naleznete i výše uvedený dotazník.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne