Slider

Knihovna bez infocentra

Krátce | Říjen 2020

Infocentrum sídlí v Zámečku-Ernestinu.

Po zrušení Informačního centra v Knihovně Jana Drdy se množí dotazy uživatelů ohledně služeb, které toto centrum poskytovalo. Jaké je tedy současná situace v knihovně?

Kopírovací stroj na černobílé i barevné kopie jsou přesunuty do studovny ve druhém patře. Primárně bude sloužit pro potřeby knihovny a kopírování dokumentů knihovny. Knihovna však neodmítne ani drobné kopírování pro veřejnost. Z flash disku lze kopírovat ve formátu PDF. Větší množství kopií lze vytvořit do druhého dne. Ve studovně je k dispozici internet pro veřejnost. Přidány budou další dvě počítačové stanice z původního infocentra. Uživatelé si zde mohou tisknout své vlastní materiály, např. z e-mailu, cloudu nebo flash disku. Službu kopírování a internetu pro veřejnost poskytuje také pobočka Křižák v Čechovské ulici. Ve studovně získáte informace z jízdních řádů.

Turistické informace, doplňkový prodej turistických suvenýrů a prodej vstupenek se přesunul do infocentra v Zámečku–Ernestinu. Do uvolněných prostor po informačním centru bude v nebližší době umístěno oddělení zpracování nových knih.

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne