Slider

Kdo jsou noví příbramští zastupitelé a zastupitelky

Život v Příbrami | Listopad 2022

V pondělí 17. října 2022 se konalo ustavující zasedání zastupitelstva města Příbram. Foto: Eva Švehlová

Na konci září se uskutečnily řádné komunální volby. Z nich vzešlo 25 nových příbramských zastupitelek a zastupitelů, kteří v polovině října složili svůj zastupitelský slib. Starostou zůstává Jan Konvalinka, místostarosty jsou Vladimír Karpíšek a Miroslav Peterka.

 

V pondělí 17. října 2022 se konalo ustavující zasedání zastupitelstva města Příbram. Ve volebním období ohraničeným lety 2022 a 2026 zasedne v příbramském zastupitelstvu pětadvacet zastupitelů ze sedmi volebních stran. Všichni členové zastupitelstva složili svůj zastupitelský slib.

Pozici starosty města na další čtyřleté období obhájil Jan Konvalinka (ANO), 1. místostarostou byl zvolen Vladimír Karpíšek (ANO) a druhým místostarostou se stal Miroslav Peterka (ODS). Rada města i nadále zůstává sedmičlenná a vedle starosty a místostarostů v ní dále usednou Barbora Daňhová (ANO), Tomáš Dvořáček (ANO), Ivan Fuksa (ODS) a Petr Rotter (ANO).

Zasedání zastupitelstva budou konat tradičně v pondělí o čtvrté odpolední. To nejbližší je plánováno na pondělí 7. listopadu 2022.

 

Redakce Kahanu položila všem zvoleným zastupitelům a zastupitelkám stejnou otázku: Jakým tématům se chcete v následujících čtyřech letech věnovat při práci v příbramském zastupitelstvu? Zároveň u každé osobnosti je připojen krátký životopisný medailon. Profily jsou řazeny v abecedním pořadí.

 

Aleš Barášek, Šance pro Příbram

Díky za otázku. Rád bych na ni odpověděl poděkováním, a to je zároveň odpovědí na otázku, čemu a proč se budu věnovat. Přátelé, vážení voliči, vaše křížky u mého jména jsou pro mě velkým závazkem. Chce to přesvědčení, vůli a dovednost, aby křížek vznikl. Jsem si toho velmi dobře vědom. A jsem i lehce nervózní – křížků bylo opravdu hodně –, ale zvládnu to. Pokaždé, když budu mít pochybnosti o cíli či smyslu cesty, vzpomenu si na všechny, kteří vyrazili a křížkovali. Vy jste ten důvod a cíl mé práce, moc vám všem děkuji.

Jsem sportovec tělem i duší, vytrvalostní běžec, triatlonista. Pozitivním přístupem a řešením problémů se dlouhodobě snažím vytvářet lepší prostředí okolo nás. Velmi pečlivě naslouchám lidem okolo sebe a učím se od nich. A věřím v sílu lidského ducha. Tu správnou, týmovou sílu.

 

Martin Buršík, Příbram 2030

Jako místostarosta jsem se v minulých letech věnoval investicím a opravám majetku města, bytové politice a hospodaření města. V těchto oblastech budu pokračovat, vytvořím tlak, aby se méně „projídalo“ a více investovalo – to stále dusí Příbram v lepším rozvoji. Investovat by se mělo především do vzdělávání, zchátralého městského majetku, rozvoje bydlení a čistší dopravy ve městě.

Více než 15 let se věnuji firemním a veřejným financím, v minulosti jsem působil jako senior konzultant v PwC (2007–2009), finanční ředitel českých a slovenských společností skupiny Stahlgruber (2009–2012) či finanční ředitel společnosti Pbtisk (2017–2018). Od roku 2012 podnikám v oblasti správy investic na akciových trzích v USA. Vystudoval jsem obor ekonomika a management na Slezské univerzitě (2002) a poté získal titul MBA se zaměřením na firemní finance na Cranfield University ve Velké Británii (2007). Rád se věnuji rodině, osobnímu rozvoji a sportu.

 

Barbora Daňhová, ANO 2011

Má témata jako lékařky jsou oblast sociální a zdravotní, protože jim nejlépe rozumím.

Vystudovala jsem Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity (atestace I. st. neurologie, atestace fyzikální a rehabilitační medicína a balneologie). Dále jsem získala titul master of healthcare administration na Advance Healthcare Management Institute. Po škole jsem pracovala na neurologické klinice VFN v Praze a poté na Rehabilitační klinice FNKV, kde jsem se seznámila jak s vědeckou prací, tak s prací na klinice a postgraduálním vzděláváním. Přednášela jsem studentům. Od r. 2008 pracuji na rehabilitačním oddělení v Oblastní nemocnici Příbram, kde jsem v letech 2013 a 2021 pracovala jako primářka. Ještě před dvěma lety jsem zastávala funkci náměstkyně léčebně preventivní péče ON Příbram, v době covidové pandemie byla tato funkce velmi náročná, ale přinesla spousty zkušeností. V současné době pracuji stále v ON Příbram na rehabilitační ambulanci a pomáhám v očkovacím centru ve Zdaboři a se službami na neurologii v ON Příbram. Působím i jako soudní znalkyně v oboru zdravotnictví, balneologie, fyzioterapie a léčebná rehabilitace, jsem členka Výboru pro zdravotnictví pro Středočeský kraj a externě vyučuji studenty fyzioterapie FTVS Kladno. Podílím se na výchově dvou synů (12 a 17 let), ráda se procházím v přírodě, mám ráda hory a cestování a ve volném čase pracuji na zahrádce.

 

Tomáš Dvořáček, ANO 2011

Obecně nemám rád byrokracii, zbytečnou práci a vyhazování peněz z okna. Práce v zastupitelstvu je poměrně přesně daná volebním programem, ale nad rámec zastupitelstva bych se rád podílel na zefektivnění vybraných procesů a modernizaci města ve smyslu smart city. V tomto období máme v zastupitelstvu spoustu šikovných lidí a věřím, že s tím dokážeme pohnout. Jen musíme dát pozor na politikaření a zbytečné řeči.

Popsal bych se jako optimistický a spíše technicky založený introvert se zálibou v technologiích a finančním světě. Dokončil jsem Aplikovanou kybernetiku v Hradci Králové. Zkušenosti mám ze státní správy (Okresní soud Praha-západ, expertní pracovní skupina Ministerstva vnitra), soukromého sektoru (např. Bierhanzl Group, Pro-Doma) i zahraničí. Působil jsem v Evropě či Asii, byl jsem také kontraktor v Afghánistánu se specializací na satelitní komunikaci pro potřeby Bundeswehru. Aktuálně se převážně věnuji rozvoji společnosti distribuující zdravotnické prostředky a investicím. Z politického života mám zkušenosti jako předseda místní organizace hnutí ANO, místopředseda oblastní organizace, člen kontrolního výboru Středočeského kraje, člen školských rad a samozřejmě jako člen zastupitelstva.

 

Václav Dvořák, Spojenci

Chci se věnovat ekonomice města, investicím a plánování. S tím úzce souvisí i ekonomika našich příspěvkových organizací a Městských lesů Příbram. V posledních čtyřech letech byl stav této oblasti velmi špatný. Zodpovědné osoby ve vedení města ale nechtěly slyšet odborné názory, posuzovaly tuto ryze odbornou sféru politickými měřítky a raději mne odstranily z finančního výboru. Ze zastupitelstva mne odvolat nemohou, je zde tedy velký prostor pro práci.

Je mi 64 let, v Příbrami žiji 50 let, oženil jsem se tady, mám jednoho syna. Původně jsem vystudoval železniční stavitelství, ale třicet let se věnuji ekonomice. Před dvaceti lety jsem složil zkoušky na daňového poradce. Nepřetržitě se vzdělávám, mj. jsem absolvoval čtyřsemestrální studium na Právnické fakultě Masarykovy univerzity, později získal titul MBA. Přednáším o daních a účetnictví po celé republice, publikuji v našem odborném tisku. Jsem 100% společníkem ekonomické firmy Finvest. Do zastupitelstva se vracím po čtyřleté pauze, minule jsem nekandidoval.

 

Marta Frýbertová, ANO 2011

Již více než dvacet let se věnuji práci ve výborech a komisích města a ráda bych v ní pokračovala i nadále. Vzhledem k tomu, že jsem většinu svého profesního života strávila na obchodním oddělení ve státním podniku a později v soukromých firmách jako účetní, tak bych uvítala možnost působit v komisi pro realizaci majetku města a dále v bytové komisi, kde jsem členkou už dvanáct roků.

 

Ivan Fuksa, ODS

Chci se věnovat strategickým dopravním stavbám, jako je obchvat, a zprůchodnění dopravy ve městě, parkování, vodohospodářským stavbám a rekonstrukci aquaparku. V letech 1992–2006 jsem s kolegy pracoval na vytýčení trasy obchvatu, projednání, schválení výstavby, a hlavně to nejdůležitější – zajištění financování. Stavba se dostala do státního rozpočtu k realizaci v roce 2007. Bohužel můj nástupce celý proces zastavil. Nyní je v přípravě ten samý projekt. Opět chci pracovat na zajištění financování tak, aby se realizace zahájila již v roce 2023. Škoda těch promarněných 14 roků. Pokusím se také prosadit výstavbu parkovacího domu formou projektu PPP, realizaci záměru zajištění celoročního plavání během rekonstrukce aquaparku a koordinovat vodohospodářské stavby mezi městem Příbram a Svazkem obcí pro vodovody a kanalizace, které vlastní a provozují přivaděče vody a úpravny pitné vody nejen pro Příbram. Rekonstrukce a obnova těchto zařízení se nedají financovat jen z výběru vodného a stočného, ale hlavně z „evropských“ dotací. Celkem se jedná o projekty v hodnotě až 500 milionů korun.

Mám dva dospělé syny. Jsem letitý maratonec, miluji hory a zdolal jsem Mont Blanc a Monte Rosu. Jsem dopravní inženýr a na Vysoké škole ekonomické jsem vystudoval veřejné finance. Za 30 let své pracovní kariéry jsem byl místostarostou a starostou města Příbrami, 1. náměstkem ministra financí, ministrem zemědělství, místopředsedou dozorčí rady ČEZ, předsedou dozorčí rady Letiště Václava Havla, České exportní banky, Exportní garanční a pojišťovací společnosti, vrchním ředitelem a členem představenstva Českého aeroholdingu. Dále jsem podnikal v oblasti poradenství a realizaci výstavby bytů v rámci brownfieldu, a to bez jakékoli dotace. V současné době jsem manažerem ve Svazku obcí pro vodovody a kanalizace.

 

František Hauser, ANO 2011

V tomto volebním období chci prosazovat, co jsem prosazoval osm let, často marně. Nulová tolerance k hazardu (automaty i jakýkoliv hazard obecně), nepodporovat vrcholový, tedy z podstaty věci profesionální sport (je-li vrcholový, nemůže nebýt profesionální) a veškeré auto- či motosporty. Podporovat sociální práci města a v tomto směru se snažit navyšovat finance na úkor výše zmíněných aktivit. Jeden každý bod, který jsem uvedl, mám opravdu vyargumentovaný a jsem schopen ho obhajovat (nejsem si jist, zda obhájit) a každý z těchto bodů by si zasluhoval minimálně stránku textu. Samozřejmě se bude během čtyř let vyskytovat problematika, kterou nikdo nemá v programu, problémy, o kterých nyní nemáme ani tušení. Mým přáním je, abych vždy dokázal myslet a rozhodovat pragmaticky a nepředpojatě. Doufám, že to dokážu.

 

Milan Hrudka, ANO 2011

Mým hlavním „politickým“ tématem je parkování. Už od začátku předminulého volebního období jsem připravil mnoho návrhů na řešení parkovacích míst. Jeden z nich byl realizován např. ve vnitrobloku Gen. Kholla. Další projekty, včetně parkování Pod Čertovým pahorkem, jsou v zásobníku budoucích návrhů. Realizovat projekt parkování obnáší mnoho příprav – návrh a vývoj studie, vyjádření dotčených orgánů, projekty přeložek energetických a komunikačních sítí, případné výkupy pozemků, projektovou dokumentaci, stavební řízení, veřejnou zakázku a finální výběr zhotovitele.

Už několik desítek let mě živí služby a prodej techniky v oblasti ozvučování a osvětlování. Je mi blízká kultura, jsem organizátorem hudebního festivalu regionálních autorských kapel Muzika Příbram. Dvě volební období jsem zasedal v Komisi dopravní a v letech 2018–2022 rovněž jako předseda v Komisi kulturní, letopisecké a památkové.

 

František Jobek, ANO 2011

Vzhledem k tomu, že jsem sportovně zaměřen (i když vlivem zdravotního stavu sleduju nyní sport už spíše pasivně), rád bych se věnoval této oblasti. Klíčové jsou pro mne projekty rekonstrukce plaveckého bazénu, vybudování hřiště na Cihelně a výstavba atletického stadionu. Stejně tak bych byl rád, aby se pokračovalo v obnovování sportovních plácků po městě a udržel se program Trenéři ve školách. Doposud jsem byl členem bytové komise, a proto bych se chtěl věnovat i nadále problematice bydlení, palčivá je v tomto směru zejména otázka bydlení pro mladé rodiny. Velkým problémem je i parkování, to se musí vyřešit v zájmu všech obyvatel.

Dosáhl jsem středoškolského vzdělání, je mi 64 let, jsem ženatý a mám dvě děti. V současnosti pracuji jako vedoucí prodejny se sortimentem pro vodu a topení. V příbramském zastupitelstvu jsem zasedal v uplynulých čtyřech letech. Jsem také ve vedení HC Příbram.

 

Vladimír Karpíšek, ANO 2011

Rád bych pomohl Příbrami odborně řešit otázky související nejen s plánovanou investiční výstavbou, ale také s modernizací stávající infrastruktury a městského majetku. Ve spolupráci s energetickým manažerem města se chci věnovat aktuálním problémům s cílem omezit náklady na energie a dalších tzv. smart řešení. Je to oblast, která mi je blízká, a proto věřím, že zde mohu být přínosem.

Po dokončení střední školy v Příbrami jsem působil 23 let ve společnosti ZAT. Prakticky celý profesní život se věnuji dodávkám investičních celků do energetiky a do povrchových dolů. V současné době zastávám funkci jednatele ve firmě, která se specializuje na dodávky náhradních dílů a inženýring, a to zejména v zahraničí. Jedná se výhradně o původní české technologie. V Příbrami jsem vystudoval Vysokou školu evropských a regionálních studií se zaměřením na management státní správy a samosprávy. Diplomovou práci jsem obhájil na téma Marketing v investiční výstavbě.

 

Jan Konvalinka, ANO 2011

Před námi jsou velké projekty jako rekonstrukce aquaparku nebo zkapacitnění čistírny odpadních vod. Určitě budeme dále pracovat na obnově a rozšíření zejména kanalizační soustavy. Velmi rád bych k realizaci dotáhl rekonstrukci náměstí na Březových Horách. Měl by se konečně rozpohybovat územní plán k umožnění bytové výstavby na dosud blokovaných plochách. Zároveň si přeji, aby město i nadále žilo kulturou a sportem. Je toho opravdu hodně, čeká nás obrovské množství práce, na kterou se těším.

Vzděláním jsem speciální pedagog a třináct let jsem působil ve školství. Před vstupem do komunální politiky jsem dva a půl roku vedl Centrum sociálních a zdravotních služeb. Vstupuji nyní do druhého volebního období, to první jsem zahájil na postu místostarosty a následně nahradil Jindřicha Vařeku jako starostu. Je to náročná a do jisté míry nezáviděníhodná práce, kterou mám však rád a i nadále do ní chci dávat vše, co mi síly a rodina dovolí.

 

Denisa Kotková, ANO 2011

Mou prioritou pro následující čtyři roky jsou bezpečnost občanů našeho města, řešení situace kolem ubytoven a snižování kriminality. Toto téma je mi blízké už od studií na střední škole veřejnoprávní a dále pak na vysoké škole se zaměřením na právo. Zde v Příbrami jsem se detailněji začala těmito tématy zabývat po přestěhování k ubytovnám Pod Čertovým pahorkem. V tomto zařízení je vidět od každého tématu kousek – (ne)bezpečnost, kriminalita i někdy bezvýchodná situace lidí, které životní peripetie zavedly až sem. Věřím, že společnými silami dokážeme najít řešení. Již nějaké návrhy máme a určitě se jimi budeme zabývat.

Je mi 34 let a jsem úřednicí Městského úřadu Příbram. Velice si vážím zvolení do zastupitelstva města. Tuto úlohu beru velmi zodpovědně a věřím, že zkušenosti, které jsem měla možnost získat právě na úřadě, budu moci využít v jednáních na zastupitelstvu. Jsem člověk, který je spravedlivý, empatický a ráda pomáhám ostatním v nelehkých životních situacích. Umím se své práci postavit čelem a jdu za svými cíli.

 

Vladimír Král, Šance pro Příbram

Čeká nás složité období. Rostoucí inflace, drahé energie a obecně drahé položky běžné potřeby. Je na místě začít šetřit. Jen namátkou pár příkladů – omezení energetické náročnosti budov, kontrola spotřeby energií, alternativní zdroje energie, úprava veřejného osvětlení, MHD. Zároveň je třeba vybírat investiční projekty, které jsou přínosné. Nikoli projekty, které se dělají jen proto, aby byly, a které svému účelu slouží jen velmi krátce, pokud vůbec. U prodeje městského majetku musíme používat elektronické aukce, abychom získali transparentně vždy nejvyšší cenu. Celkově bych chtěl posunout Příbram do 21. století.

Vystudoval jsem Pedagogickou fakultu Univerzity Hradec Králové, jsem ženatý a mám tři děti. Během své kariéry jsem se pohyboval především ve školství. Posledních deset let jsem vyučoval na Gymnáziu pod Svatou Horou. Zastupitelem města jsem byl zvolen již v roce 2014 a v uplynulém období jsem působil rovněž jako předseda komise pro výchovu a vzdělávání, předseda komise bytové a člen kulturní, letopisecké a památkové komise.

 

Simona Luftová, Piráti

Jako učitelka se chci věnovat oblasti vzdělávání a školství. Dále se chci podílet na rozvoji spolupráce se současnými i novými partnerskými městy v oblasti vzdělávání, kultury, spolkové činnosti a sportu. Společně s našimi zástupci ve výborech a komisích města se budu snažit prosazovat co nejvíce bodů našeho programu, např. rozvoj a regeneraci sídlišť, podporu družstevního a startovacího bydlení, modernizaci a inovaci ve školství, podporu knihovny atd. Ráda bych komunální politiku přiblížila i mladé generaci a případně ji do dění v Příbrami víc zapojila, např. prostřednictvím speciální komise.

Narodila jsem se v Příbrami, jsem vdaná a mám tři děti. V současné době pracuji jako učitelka na Obchodní akademii v Příbrami, kde také koordinuji mezinárodní vzdělávací projekty Erasmus+. Jsem neuvolněná zastupitelka Středočeského kraje, kde působím jako místopředsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Vystudovala jsem politologii na FSV UK.

 

Petra Novotná, SPD

V následujících čtyřech letech chci zaměřit svoji pozornost na zajištění kvalitních levných českých potravin od regionálních pěstitelů a chovatelů, zkrátit přepravní cesty, a ušetřit tak životní prostředí. Tedy podpořit koncept z farmy na talíř. Díky své práci bych se mohla pokusit zajistit seznam regionálních dodavatelů. Není přeci zapotřebí dovážet do ČR brambory z Egypta nebo jablka ze Španělska. Bavíme se tu o potravinách, které lze vyprodukovat u nás, jako brambory, zelenina, mléko a mléčné produkty, maso apod. Nemluvím o citrusech, banánech a jiném tropickém ovoci, to se pochopitelně dovážet musí. Dále chci pomáhat s bezpečností v našem městě a při realizaci volnočasových aktivit.

Je mi 37 let, v Příbrami jsem se narodila, žiji zde se svojí rodinou a pracuji tu. S manželem máme dvě děti. Po maturitě na gymnáziu jsem začala studovat Vyšší odbornou školu zdravotnickou v Příbrami, po ukončení studia jsem nastoupila na Krajskou hygienickou stanici Středočeského kraje v Praze. Znalosti získané ve škole a při zaměstnání využívám dodnes, např. při spolupráci na projektu Středočeská Regionální potravina. Následně jsem vystudovala Bezpečnostně právní činnost ve veřejné správě na zdejší Vysoké škole evropských a regionálních studií. Po mateřské jsem začala pracovat v Agrární komoře Příbram a Regionální agrární komoře Středočeského kraje. Protože mě tato práce naplňuje, rozhodla jsem se pro magisterské studium na České zemědělské univerzitě. Jsem všestranně založená žena – co mě baví a zajímá, tomu se v poměrně krátké době dokážu přiučit.

 

Jiří Novotný, SPD

V následujících čtyřech letech bych se rád věnoval bezpečnosti a sociální oblasti. Tyto dva obory jsou mi blízké a navazují na sebe. Zde mohu využít zkušenosti, které jsem získal za posledních 27 let v předešlých a momentálním zaměstnání. V současné době připravuji projekt ohledně zaměstnávání odsouzených ve výkonu trestu odnětí svobody a zaměstnání po jejich propuštění. Zde využiji zkušenosti z vězeňského prostředí a i z projektů (dotačních titulů) z Úřadu práce v Příbrami.

Je mi 46 let, trvale žiji v Příbrami, jsem ženatý a mám tři děti. Vystudoval jsem Policejní akademii v Praze (titul Bc.) a v současnosti si doplňuji magisterské vzdělání na VŠ Ambis. Od roku 2017 pracuji jako odborný pracovník projektů na Úřadu práce v Příbrami, od roku 2021 pak jako koordinátor projektu Flexi. V období 2013–2016 jsem byl vychovatelem ve věznici s ostrahou. V letech 2003 až 2013 jsem sloužil u Vojenské policie a mezi roky 1995 a 2003 jsem působil v Policii ČR (vyšetřování trestné činnosti). Ve volném čase se s rodinou věnujeme sportu, převážně bojovým uměním.

 

Miroslav Peterka, ODS

Zaměřím se na všechna témata, která jsme prezentovali v našem volebním programu. Zvláště pak sport, který je mi blízký, a zdravotnictví, kterému je podle mého názoru potřeba se dost věnovat.

Mám středoškolské vzdělání, téměř celý život jsem OSVČ a pracoval jsem pro soukromou firmu, kde jsem se staral o provoz, nemovitosti a podobně. Již 25. rokem jsem u volejbalového klubu, momentálně jako předseda. Zkušenosti mám bohaté jak ze soukromého sektoru, tak ze spolkového života. Zažil jsem mnohé – dobré i špatné – a nová funkce je pro mě výzva.

 

Petr Rotter, ANO 2011

V prvé řadě se chci věnovat investičním akcím, které se v minulém období vlivem nepříznivých a neočekávaných událostí (covid-19, válka na Ukrajině) trochu přibrzdily. Našetřené peníze můžeme nyní investovat. Rekonstrukce aquaparku, výstavba parkovacích domů, opravy komunikací a budov mají nyní prioritu. K mým dalším cílům patří zlepšení parkování ve městě a jeho zvýhodnění pro obyvatele Příbrami, stejně jako spolupráce s vedením města při správě společného majetku. Přál bych si, aby město Příbram fungovalo jako řádný hospodář také v dalších čtyřech letech a abychom stav ratingu udrželi na současné vynikající úrovni.

Narodil jsem se v Příbrami, jsem ženatý a mám dvě děti. Studoval jsem ekonomii řízení stavebnictví na ČVUT a ekonomický management na fakultách VŠE a ZČU. Svoji profesní kariéru jsem začal jako IT specialista v Agrobance Praha. V posledních 20 letech se věnuji řízení správy majetku a investičním akcím v nadnárodních korporacích, především General Electric a ve skupině Erste Group. Získal jsem zkušenosti i mimo korporátní svět, kdy jsem odpovídal za správu majetku Radima Passera ve společnosti Passerinvest Group. Posledních osm let pracuji pro Českou spořitelnu. Dvě období jsem příbramským zastupitelem a radním. Mezi mé koníčky patří historie, cestování a také obchodování na kapitálových trzích.

 

Antonín Schejbal, Piráti

Vzhledem ke svému povolání mám přirozeně blízko ke kultuře. Rád bych pokračoval ve své práci v kulturní komisi a zaměřil se na kulturu a spolky v našem městě obecně. Za velice důležitou považuji také oblast bydlení a městské bytové výstavby.

Je mi 26 let a v současné době dokončuji magisterské studium v oboru management sportu na Univerzitě Karlově. Vystudoval jsem osmileté gymnázium v Příbrami a část svého studia jsem strávil ve švýcarském Badenu. Jako dobrovolník jsem se zúčastnil rozvojového projektu v africké Tanzanii. Provozuji svůj hudební klub Pojistka a momentálně jsem zastupitelem města Příbram a Středočeského kraje.

 

Josef Strejc, Příbram 2030

Témata jsou jasná – školství a sport. Ve školství se pohybuji 16 let, 12 let jako učitel a čtyři jako ředitel Základní školy Příbram – Březové Hory. Město jako zřizovatel je školství velmi dlužno. Je hluboce podfinancované a školy se nemohou rozvíjet, a to bych chtěl změnit. Na dětech se bohužel velmi šetří, což mohu dokázat konkrétními čísly. Chtěl bych se podílet na nové strategii školství v Příbrami, aby mělo směr, kterým se bude ubírat. Druhým tématem je sport. Sportovní prostředí v Příbrami znám velmi dobře, jako trenér fotbalu působím v Příbrami 13 let. V minulosti jsem byl nejprve členem, poté předsedou sportovní komise. Jako velké téma vidím sport ve školách, a hlavně kroužky ve školách, obě tyto aktivity město příliš nepodporuje, což je škoda.

Narodil jsem se v Příbrami, kde bydlím celý svůj život. Vystudoval jsem příbramské gymnázium a poté Jihočeskou univerzitu (Pedagogická fakulta). Po škole jsem nastoupil na březohorskou základní školu, kde jsem učil 12 let a poté se přesunul na post ředitele. Nejsem politik a v zastupitelstvu budu chtít prosazovat selský rozum, pro dobro příbramských obyvatel.

 

Josef Šašek, ANO 2011

Od svého vstupu do hnutí vidím velký potenciál v dostavbě D4 a zhodnocení bezprostředního okolí pro rozvoj Příbramska. Už v této době bych se chtěl zabývat smysluplným využitím přilehlých pozemků. Je příležitost vytvořit nová pracovní místa, a tím motivovat mladé rodiny se zde usadit. Jinak si myslím, že se město vydalo správným směrem a tempem, v němž nebudeme polevovat.

Přibližně devět let jsem působil u Policie ČR. Nyní pracuji ve státním podniku DIAMO Příbram. Mám titul inženýr a studoval jsem ekonomiku a management a v navazujícím studiu management rozvoje měst a regionů.

 

Markéta Škodová, Spojenci

Zasloužíme si mnohem lepší veřejný prostor. To znamená promyšlené nakládání s tím, jak vypadají ulice, náměstí, parky a další prostranství. Je třeba lépe zacházet s vodou, energiemi, chytrými technologiemi a kulturními památkami. Radnice by měla být srozumitelné a všem občanům otevřené místo. V zastupitelstvu bych tedy ráda přispěla k vyšší profesionalitě jeho rozhodování a růstu politické kultury. Hlavní oblastí mého zájmu je územní plánování a rozvoj. Chci ovlivnit také budoucí podobu našeho města a prosadit systémové změny, jako jsou pravidla pro developery nebo důsledné využívání regulačních plánů a architektonických soutěží.

Vedle své profese vysokoškolské a středoškolské učitelky působím jako jedna z odborných asistentek v kanceláři příbramského senátora Petra Štěpánka. Ve městě se věnuji spolkové činnosti, s přáteli pořádáme různé akce pro děti i dospělé. Bydlím v bývalé hornické chalupě na Březových Horách, kde jsem poslední čtyři roky byla také členkou osadního výboru.  

 

Marek Školoud, Spojenci

Předně bych chtěl poděkovat všem voličům, kteří nám dali svůj hlas. Vážím si projevené důvěry a s velkým odhodláním budu nadále pokračovat v práci pro město z pozice opozičního zastupitele města. V minulém funkčním období jsem byl členem Komise smart city neboli chytré město a v této činnosti bych rád pokračoval. Jedná se o velmi zajímavý koncept fungování města. Spojit užitečnost informační, digitální a komunikační technologie s cílem efektivnějšího využití infrastruktury, parkovacích ploch nebo snížení spotřeby energií, a přitom nejde o nijak složité záležitosti. Také mám zájem o práci v komisi pro realizaci majetku města, v níž jsem působil v letech 2014–2018.

Narodil jsem se 24. května 1988 v Příbrami. V roce 2008 jsem složil maturitní zkoušku na STŠ – Střední škola technická Radlická, obor management obchodu a služeb v Praze. V letech 2009–2013 jsem vystudoval magisterské studium na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů Praha (obor public relations a politologie). V roce 2012 jsem byl jeden ze zakladatelů a předsedou občanského sdružení Spolek Pražské ulice, ve kterém působím dodnes. Již 14 let provozuji společnost zabývající se nákupem a prodejem textilu v kamenných prodejnách a obchodních centrech po České republice. Mezi mé zájmy patří lyžování, plavání, četba a nové výzvy.

 

Václav Švenda, Spojenci

Prioritními tématy jsou pro mě transparentnost a otevřenost radnice, doprava, parkování. Jedná se o témata, která jsem jako místostarosta měl možnost rozvíjet ve volebním období 2014 až 2018, a nyní u nich mám pocit, že se od nich ustupuje, stagnují nebo se mohou rozvíjet lépe. Vzhledem ke své profesi učitele mám blízko i ke školství a své zkušenosti z pozice krajského radního pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch rád ve prospěch našeho města uplatním i v těchto oblastech.

Profesí jsem středoškolský učitel s více než dvacetiletou praxí. Zastupitelský mandát jsem získal již počtvrté a této obrovské důvěry voličů si velmi vážím. V letech 2014–2018 jsem se podílel na rozvoji našeho města jako místostarosta. V Příbrami též mnoho let provozuji malou obchodní firmu, které se však nyní vlivem mého velkého pracovního vytížení věnuje má žena. Před dvěma lety jsem se stal zastupitelem Středočeského kraje a od března 2021 vykonávám funkci uvolněného radního pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch. Ve volných chvílích se snažím věnovat svým dvěma synům a rád se také toulám nebo běhám v Brdech.

 

Materiál zpracoval:

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne