Slider

Káva s dortem

Úvodník | Duben 2024

Starosta města Jan Konvalinka

Sport je asi jediná oblast lidského života, ve které lze najít absolutní pravdu. Pokud jste silní, jste silní. Pokud jste rychlí, jste rychlí. Pokud jste dobří, jste prostě dobří. Naopak, pokud jste ve sportu nemehlo jako já, každý to hned pozná. A nejde to nijak obejít, obelhat či pokroutit.

Sport je nejen cestou k udržení fyzické kondice a udržování si zdravého životního stylu, hraje i významnou úlohu v budování pozitivních mezilidských vazeb. Vidíme to často třeba na vesnicích, kde si místní manšaft zajde po tréninku nebo po zápase do hospůdky. Někdy se parta sousedů domluví a začnou společně běhat nebo jezdit na kole. Zkrátka, sport je dobrý pro tělo, pro ducha i pro komunitní život.

Možností k páchání sportovních aktivit je v našem městě bezpočet. Od běhání po lese, přes hokej, fotbal, plavání, posilování až po in-line brusle, skateboarding nebo jízdu na šlapadle tu můžeme dělat úplně všechno. Od letošní sezony si do seznamu aktivit připíšeme také wakeboarding neboli jízdu na prkně po vodní hladině.

Víc o sportu ve městě se dočtete na stránkách tohoto čísla Kahanu. Ke čtení doporučuji kávu a dort, protože i to je prý sport.

Jan Konvalinka
starosta města Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne