Slider

Kantoři přivezli bronz z Mistrovství ČR ve walking fotbalu

Sport | Listopad 2022

Příbramští Kantoři vykopali bronz na českém mistrovství v chodícím fotbálku. Foto: Kantoři Příbram

Walking fotbal má upravená pravidla z klasického fotbalu, klíčové je, že se při něm neběhá, ale chodí. K letošnímu bronzovému úspěchu příbramských Kantorů přispěli i „junioři“ – čerství šedesátníci Josef Csaplár a Pavel Plíhal.

 

Ve čtvrtek 22. září se na Strahově na Stadionu Přátelství konalo IV. Mistrovství ČR v seniorském walking fotbalu (fotbal v chůzi) pro hráče starší 60 let. Tohoto mistrovství se jako již tradiční účastník zúčastnila i parta dlouholetých kamarádů, kteří již skoro 40 let sportují pod názvem Kantoři Příbram. 

Je to už neuvěřitelných 37 let, kdy Kantoři Příbram získali na republikovém finále v Plzni titul Mistra Československa v halové kopané – tehdy šlo o velice populární soutěž Líný míč – Mladý svět. Parta sportujících učitelů a jejich kamarádů se v té době scházela v tělocvičně každý týden. Od roku 1991 se jejich „hlavním stanem“ stala tělocvična základní školy na Březových Horách, kde každý čtvrteční večer probíhala lítá fotbalová klání. S přibývajícím věkem aktérů se ale četnost těchto setkání snižovala a šlo spíše o nárazové akce. 

Velkým impulzem pro obnovení setkávání při sportování bylo představení nového sportovního odvětví pro seniory starší šedesáti let – walking fotbalu, tedy fotbalu v chůzi. Hra, při které je zakázáno běhat. A před čtyřmi lety přišlo pozvání od Fotbalové asociace ČR na I. MČR ve walking fotbalu. 

Letos vyjeli Kantoři Příbram opět do Prahy na již IV. MČR a vedli si velice úspěšně. Vstup do turnaje se sice příliš nevydařil a prohráli s týmem Inter Senior fitnes 2:5. Dál už ale celý turnaj prošli bez porážky. Nejprve po řadě neproměněných šancí pouze remizovali s týmem Senior special sport Teplice 2:2, následně porazili 4:0 Senior fitnes a remizovali s FC Jílové 4:4. V posledním zápase dokázali porazit 1:0 pozdějšího vítěze Golden Gate Benešov. Tímto vítězstvím si zajistili konečné třetí místo. Na zisku poháru a bronzových medailí se letos podíleli: Josef Bláha I, Josef Bláha II, Jaroslav Černý, Karel Dostálek, Jan Pechlák, Petr Spilka, Miroslav Slepička a výrazné posily z naší „juniorky“ – čerství šedesátníci Josef Csaplár a Pavel Plíhal. Tento úspěch Kantorů opět připomněl Příbram nejen jako baštu malé kopané, ale nyní snad i walking fotbalu seniorů. 

Jan Pechlák, Kantoři Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne