Slider

Junioři přivezli bronz z ME v ultimate frisbee

Sport | Září 2023

Úspěšní junioři na ME v Itálii. Foto: SK Sporting Příbram

Z České republiky byly do italské Padovy vyslány dva týmy, aby na Mistrovství Evropy reprezentovaly v disciplíně ultimate frisbee. Jednalo se o družstva dívek a chlapců v kategorii do dvaceti let.

Z příbramského frisbee oddílu Kachny Příbram, který funguje pod SK Sporting Příbram, se Mistrovství Evropy v Itálii zúčastnilo sedm členů a členek: Jakub Čambala, Vojtěch Vocílka, Vítek Vocílka, Helena Blažková, Klára Čechová, Alena Čechová a Pavla Valíčková.

Týdenní turnaj byl zahájen slavnostním ceremoniálem. Všechny zúčastněné týmy prošly Padovou až na stadion, kde turnaj otevřely takzvanou showgame česká děvčata proti Italkám. Štěstí ale přálo domácím. Během týdne měla česká dívčí reprezentace šanci zahrát si proti Francii, Rakousku, Švédsku, Velké Británii aNěmecku, akromě Francie a znovu neporažené Itálie si vždy věděla rady. V průběhu turnaje jsme tedy zaznamenali pouze tři prohry. V kategorii chlapců se mimo České republiky zúčastnilo celkem 11 týmů. Jednalo se o Velkou Británii, Irsko, Itálii, Švýcarsko, Nizozemsko, Německo, Švédsko, Francii, Izrael, Belgii a Rakousko.

V posledních zápasech se obě družstva utkala s Rakouskem. Chlapci nakonec vybojovali krásné sedmé místo, a juniorky si tak odvážejí bronzovou medaili a nádherné třetí místo.
V Příbrami nás najdete každé úterý a čtvrtek na veřejném hřišti u ZŠ Školní. Kromě domácí přípravy a pravidelného trénování jezdíme minimálně čtyřikrát ročně na soustředění strenéry českých reprezentací. Vrcholem sezony jsou střídavě Mistrovství Evropy či světový šampionát. Koho frisbee zaujalo, s tím se rádi potkáme na tréninku.

Petr Vocílka
SK Sporting Příbram

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne