Slider

Jednička končí na Nové Hospodě

Doprava | Březen 2021

Od začátku února došlo k úpravě na lince městské hromadné dopravy č. 1.

 

Od začátku února došlo k úpravě na lince městské hromadné dopravy č. 1. Ta už nezajíždí do Dubna, ale končí na Nové Hospodě. Důvodem, proč linka už neobsluhuje Dubno, je nízké vytížení.  

Od 1. února platí změna v příbramské městské hromadné dopravě, která se týká linky č. 1. Zrušena byla linka 1B s tím, že spoje jsou převedeny do jízdního řádu linky 1A. Rozdíl mezi trasou linky 1A a 1B byl minimální, a změna se tak de facto týká jen konečné zastávky, která je nyní na Nové Hospodě. Zastávky na trase ani jednotlivé časy odjezdů se nemění. 

Linka 1B původně vznikla přesunutím spojů z linky 1A a jejich prodloužením do obce Dubno. „Obec Dubno požádala o zrušení dopravní obsluhy zajišťované zmíněnou linkou 1B. Tomuto požadavku jsme vyhověli a dopravní obslužnost obce nyní bude zajišťována především autobusy Pražské integrované dopravy,“ uvedl místostarosta Martin Buršík. 

Obec Dubno poukazovala na nízkou míru vytíženosti spoje. „Důvodem ukončení je neefektivnost tohoto spoje s minimálním využíváním občany obce,“ informoval starosta Dubna Václav Chmelař. Cestující, kteří potřebují zajet do Dubna, mohou využít linky Pražské integrované dopravy. 

Stanislav D. Břeň

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne