Slider

Jazykové zkoušky znamenají pro děti jasný cíl a motivaci

Život v Příbrami | Říjen 2020

Foto z předávání certifikátů

Evropské centrum jazykových zkoušek ELEC ve spolupráci s Jazykovým a vzdělávacím centrem aspire předávalo na začátku září počtvrté certifikáty Cambridge English všem úspěšným absolventům těchto mezinárodních jazykových zkoušek, žákům a studentům příbramských základních a středních škol.

Slavnostní předání certifikátů Cambridge English se uskutečnilo v úterý 8. září 2020 v příbramském Zámečku-Ernestinu za účasti zástupců města a zkouškového centra. Vize, která se zrodila před čtyřmi lety, se stává skutečností. Mnoho studentů přeřadilo při studiu angličtiny na vyšší rychlostní stupeň. Přípravou na zkoušky Cambridge English se děti zdokonalují ve všech čtyřech jazykových dovednostech.

Během školní docházky jsou schopny získat praktické znalosti angličtiny a tím i nástroj, který jim umožní přirozeně se pohybovat v mezinárodním prostředí, ať už jako studenti nebo budoucí profesionálové.  

Přípravné kurzy se pohybují v širokém rozpětí jazykových úrovní od těch nejnižších YLE (Starters, Movers) určených pro mladší žáky základních škol až po přípravu ke zkouškám vyšších jazykových úrovní (KET, PET, FCE), které v případě úspěchu vedou k získání mezinárodního jazykového certifikátu s celoživotní platností.  

Není výjimkou, že se studenti našich přípravných kurzů do konce základní školy vypracují na úroveň B1 (jazyková úroveň požadovaná u maturitní zkoušky) nebo ještě v průběhu středoškolského studia získají dokad o dosažené jazykové úrovni B2 či dokonce C1. Zkoušky YLE znamenají pro děti jasný cíl a motivaci, zkoušky vyšších jazykových úrovní poskytují doklad uznávaný při přijímacích řízení ke studiu a do zaměstnání v ČR i v zahraničí.  

Přípravné kurzy ke zkouškám Cambridge English se mohou uskutečni přímo v prostorách škol. Zázemí pro organizování samotných zkoušek poskytuje každoročně Gymnázium pod Svatou Horou.  

Hana Horáková, Jazykové a vzdělávací centrum aspire a Evropské centrum jazykových zkoušek

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne