Slider

Jaký byl svátek maminek ve školce v Kličkově vile

Školství | Červen 2023

V Kličkově vile vládla harmonická atmosféra. Foto: MŠ Kličkova vila

Rok se s rokem sešel a opět se v kalendáři objevil Den matek. Tentokrát se učitelky z MŠ Kličkova vila domluvily, že zkusí namísto besídky připravit pro maminky odpočinkové odpoledne. Po úvodních slovech ředitelky děti předvedly krátké vystoupení a předaly maminkám vlastnoručně vyráběná přáníčka. Oči nejedné maminky se leskly dojetím a děti se pyšně ke svým maminkám tiskly. A to byl teprve začátek celého vydařeného odpoledne.

 

V ložnici, která se proměnila na masážní salón, děti ulevily maminkám od bolesti zad pomocí masážních míčků a válečků, dokonce proběhla i masáž hlavy. Harmonickou atmosféru podkreslovaly vůně éterických olejů a relaxační hudba jako v pravém masážním studiu. Ze sborovny se stal kosmetický salon s manikúrou. Děti pečlivě vybíraly ty nejhezčí barvy laků, kterými ozdobily nehty svých maminek. Maminky odcházely jako nové také díky osvěžujícím okurkovým maskám. Avšak některé okurky se na pleť nedostaly, protože byly dříve snědeny mlsnými dětskými jazýčky.

Po zkrášlujících procedurách se maminky vyfotily se svými dětmi v tematickém srdíčkovém fotokoutku. Kromě vzpomínky na společné chvíle se svou ratolestí si maminky odnesly i vlastnoručně navlečený náramek z dřevěných korálků. Nebylo by to pravé odpočinkové odpoledne bez sladké tečky na závěr. Po otevření kavárničky se podávala káva a čaj. Výborný domácí koláč upekla paní kuchařka a jednohubky s pomazánkou děti připravily samy při dopoledních činnostech. 

Maminky odcházely nadšené, plné úsměvů a poděkování. Z rozzářených dětských očí bylo jisté, že společný čas a péči o své maminky si náramně užily. 

kolektiv MŠ

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne