Slider

Jaký bude letošní advent v Příbrami

Život v Příbrami | Prosinec 2023

Zimní romance u jesliček na náměstí T. G. Masaryka. Foto: Vladimír Holan

Advent a Vánoce v Příbrami budou letos opravdu bohaté – přichystáno je množství kulturních, společenských i duchovních akcí. Na následujících stránkách najdete přehled těch nejdůležitějších.

 

Advent, Vánoce i silvestr a Nový rok jsou pro mnohé pomyslným vrcholem roku. Blíží se Vánoce, na které se díky dárkům těší především děti. Ti odrostlejší a vnímavější považují advent za období, kdy se lze připravit na jedno z nejvýznamnějších období křesťanského kalendáře. V bezprostředním závěru roku pak přicházejí silvestr a bujaré veselí až do prvních hodin (u některých i déle) nového roku. Tři králové pak symbolicky vše završují. Pro toto vydání Kahanu, které vychází právě na začátku adventu, jsme požádali příbramské organizace o informace, co v následujících dnech a týdnech plánují. 

Klíčovým pořadatelem z pohledu radnice je Městské kulturní centrum. Ale na Vánoce mají svůj velmi bohatý program i další organizace – Svatá Hora, Divadlo A. Dvořáka, Hornické muzeum Příbram, Knihovna Jana Drdy, Sportovní zařízení města Příbram, Senior point, Fit senior či Památník Antonína Dvořáka. Všechny organizace jsou v tomto vydání zastoupeny vlastním článkem, inzercí nebo zápisem v kalendáři akcí v závěru zpravodaje. 

Program je opravdu pestrý, a to jsme si vědomi, že nepostihujeme kompletní přehled chystaných akcí ve městě a v jeho okolí. Na tomto místě bychom vám chtěli za redakci Kahanu popřát klidné prožití adventu, příjemně strávené Vánoce a úspěšný start v novém roce. 

Rubriku zpracoval:
Stanislav D. Břeň

Kalendář akcí

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne