Slider

Investice nejsou jen na naší straně

Úvodník | Únor 2024

Starosta města Jan Konvalinka.

Za poslední roky se v našem městě změnilo mnohé. Když hovořím s lidmi, kteří tu třeba pár let nebyli a přijeli se do Příbrami po čase podívat, často mluví o tom, jak se město změnilo k nepoznání. Nám, kteří po zdejších ulicích bloumáme denně, to ani nepřijde. Máme něco, čemu se říká provozní slepota. Spíš si všímáme věcí, které se nám nelibí, a ty, které jsou pěkné, bereme za samozřejmost. 

A není to jenom radnice a její zaměstnanci, kdo má vliv na to, jak to u nás vypadá. Mně osobně se líbí opravené bytové domy na sídlištích. Oceňuji práci jednotlivých bytových společenství, která investují nemalé prostředky do toho, aby domy, ve kterých bydlí, byly nejenom energeticky efektivní, ale i krásné. Schválně, až půjdete někdy po sídlišti – po tom starém, nebo kolem Křižáků či přes Drkolnov, všimněte si, kolik domů má novou fasádu, nová okna, kolik domů se vylouplo do krásy. Obdobně oceňuji i postupně rekonstruované domy ve staré části města. Je to někdy opravdu radostný pohled. 

Letošní rok bude na investice opět štědrý. Stojí před námi bezpočet projektů za stovky milionů. Peníze půjdou hlavně do infrastruktury – vodovody, vodojemy, kanalizace, veřejné osvětlení, mosty a lávky, ale i do veřejného prostoru. Čeká nás například rozsáhlá revitalizace oblasti ulice Jana Drdy nebo druhá etapa ulice Na Leštině. Naplánovány jsou i další investice do škol, do městských budov nebo třeba do úplně nového dopravního hřiště. Vše je důkladně promyšleno a naplánováno tak, aby na to byly peníze a aby projekty dávaly smysl pro rozvoj města. 

Příbram se letos opět trochu posune k lepšímu, opět se trochu zmodernizuje a opět bude pro své občany o něco lepším místem k životu. Těším se na to.

Jan Konvalinka
starosta města

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne