Slider

Inspirace k hravosti a touze objevovat

Kultura | Únor 2020

Galerie Františka Drtikola Příbram připravila Imaginárium Divadla bratří Formanů.

Galerie Františka Drtikola Příbram připravila Imaginárium Divadla bratří Formanů. Tajuplný divadelní a výtvarný svět přátel Divadla bratří Formanů můžete navštívit do prvního dubna.

Od roku 2010 cestuje skupina výtvarníků, řemeslníků a umělců společně s Matějem Formanem z místa na místo, z města do města, aby instalovala společně Imaginárium – živou, hravou a inspirující výstavu věnovanou dospělým, rodinám a dětem.

Aktéry a tvůrce Imaginária spojuje touha tvořit a objevovat „skutečné“ a krásné věci. Vystavují loutky a divadelní dekorace, které již neožívají v představeních, ale nikterak tím nepozbyly na kráse a přitažlivosti. Usilovně hledají mezi všemi dalšími artefakty, objekty, obrázky, hračkami, fotografiemi i důmyslnými mechanismy prostor, ve kterém se děti i dospělí mohou nechat inspirovat k hravosti a užívat vlastní fantazii, cit pro krásu a touhu objevovat. 

Imaginárium přináší dětem i dospělým radost z objevování krásy i nepotřebných, odložených a dnes opomíjených věcí, hraček, obrázků, objektů a artefaktů. Připomíná trvanlivou hodnotu dnes již pozapomenutých řemesel, umu a fantazie lidí, řemeslníků a umělců, kteří tvoří svůj svět fantazie vlastníma rukama.

„Nepřestáváme věřit, že i dnešní lidé, obklopení technologiemi a digitálními formami komunikace, chtějí cítit radost z umění a že se chtějí dotknout ‚skutečných věcí‘ všemi smysly a vlastníma rukama,“ říká Matěj Forman.  

Výstavu můžete navštívit až do 1. dubna letošního roku.

 

Galerie Františka Drtikola     http://galerie-drtikol.com/

 

Líbil se vám tento článek?

ANO Ne